La Vall D'uixò reobri Les Coves de Sant Josep

El riu subterrani represa la seua activitat després d'uns mesos tancat per la crisi del coronavirus

Cultura 03 de julio de 2020 ROCÍO DOÑATE
Captura de pantalla 2020-07-03 a las 11.26.46

Les Coves de Sant Josep, situades en la localitat castellonenca La Vall D'uixó, reprenen la seua activitat després d'uns mesos tancades per la crisi de la covid-19. Per a tornar a oferir les visites al riu subterrani navegable més llarg d'Europa i principal punt turístic del poble vallero s'han adaptat una sèrie de mesures enfront de la covid-19. 

Des del dia 1 juliol Les Coves de Sant Josep estan obertes al públic per a les visites normals, però ja porten des del 26 de juny realitzant les activitats de Espeleokayak. El regidor de turisme, Jorge García Fernández, explica davant quina nova normalitat s'enfronten Les Coves:

-Com s'estan realitzant les visites?

-Estem seguint el protocol que hem rebut per part d'Institut Geològic i Miner d'Espanya (IGME). Per a això s'han adoptat diferents mesures sanitàries perquè es duguen a terme visites segures, entre les quals es troben: ús obligatori de la màscara, distanciament social de 1,5 metres, mesurament de temperatura, desinfecció de tots els espais després cada ús  i objectes utilitzats i ús de gel desinfectant de mans.

-Com és l'aforament de les barques?

-Abans del coronavirus cabien 14 persones i ho hem reduït a vuit, encara que no és obligat que siguen tots del mateix grup sí que és convenient. 

-El Espeleokayak ha sigut la primera activitat a realitzar-se, quins avantatges té?

-Es fa de manera individual, a més són sol entre deu i catorze persones, és a dir, sòn grups molt reduïts. 

espeleokayak-coves-de-sant-josep-2020-12

-Ha sigut difícil adaptar les mesures estipulades per sanitat als Coves?

-Ha sigut complicat com per a tots, però el bon fer de l'equip que tenim ha sigut molt important per a la reobertura. Els treballadors s'han conscienciat moltíssim i estan molt implicats en què isca tot bé.

-Esperen un bon acolliment i mantenir les visites d'altres anys?

-Mantenir el mateix nivell de visites serà molt complicat perquè tenim menys aforament en les barques. A més, el 70 % del turisme que venia era nacional i el 30 % internacional, per la qual cosa no comptem que vinga aqueix 30 %. Encara així, esperem que siga un bon estiu, ja que som un recurs turístic en el qual mantenim totes les possibles mesures de seguretat. A més, a Les Coves es pot sentir la sensació de control, de seguretat i de poder gaudir amb tranquil·litat, que és molt important. 

-Les activitats que se solien fer tipus els concerts es podran continuar realitzant donades les circumstàncies?

-El Singin in the cave si que es realitzarà. Vam signar ahir el contracte, encara que és ràpid per a confirmar els artistes, es realitzaran sis concerts el mes d'agost. Per a això, també hem reduït l'aforament amb les mateixes mesures de seguretat. 

conciertos-bajo-tierra-vall-ksYF-U60357248559u0B-624x385@Las Provincias

Te puede interesar
Lo más visto