Estíbaliz Pérez, juntament amb Lorenzo Vicent, i l'equip tècnic, ha inspeccionat les obres de restauració i consolidació de la Torre Bivalcadim (l’Agüelet)

Han anunciat que una vegada completades, la torre serà visitable pel públic

General 11 de abril de 2024 Redacció Redacció
IMG_5629

L'arquitecte Carles Grau ha detallat que la intervenció busca resoldre les patologies detectades i destacar les fases medieval i renaixentista de la torre, permetent la seva comprensió i apreciació per part dels visitants.

Després de la restauració, l’Agüelet oferirà visites controlades des de l'ajuntament, permetent als visitants recórrer-la de manera similar a com es feia durant l'època renaixentista. A més, es restaurarà el parapet defensiu de la coberta, permetent als visitants gaudir del paisatge des de les merlets.

L'alcaldessa ha ressaltat la importància d'aquesta actuació, que no només recuperarà el patrimoni local, sinó que també crearà un nou punt d'interès turístic a Almenara. A més, s'ha sol·licitat ajuda per continuar amb la restauració i consolidació d'altres enclavaments del Castell d’Almenara, així com l'adequació dels camins per facilitar l'accés.

La Torre Bivalcadim, també coneguda com l’Agüelet, és una torre de vigilància medieval de planta rectangular, construïda entorn del segle XI. Durant l'època renaixentista, es van realitzar importants intervencions que van modificar la seva estructura original, generant problemes d'estabilitat en els murs. L'estat crític de la torre, a causa de l'ús inadequat, la falta de manteniment i el vandalisme, va portar a la realització d'aquestes obres de restauració i consolidació.

Te puede interesar
Lo más visto