El Centre de Salut Pública de Castelló ha implementat un projecte pilot per realitzar una vigilància epidemiològica de les taques en diverses zones de la província

Això té com a finalitat prevenir la possible transmissió de malalties per les seves picades

Sanitat 13 de abril de 2024 Redacció Redacció
8ad38798-8188-4e0d-b48f-7809e83c73bd

La directora general de Salut Pública, Ruth Usó, va visitar el centre per conèixer aquest projecte i l’aplicació PaparrAlert, que permet al personal mèdic remetre imatges de taques per a la seva identificació. Durant la primera fase de l’aplicació, es van remetre 106 imatges des de diferents centres de salut de Castelló, la qual cosa ha permès elaborar una base de dades sobre les espècies de taques més comunes a la zona, com ara Hyalomma lusitanicum, Rhipicephalus sanguineus i Dermacentor marginatus. Tot i que les taques poden transmetre certes malalties, el risc de contraure-les a través de les seves picades és baix.

El projecte va sorgir com a continuació d’un estudi realitzat al centre de salut de Valld’Alba, i ha comptat amb la col·laboració de la càtedra de control de plagues de la Universitat de València. L’aplicació PaparrAlert està activa per a la remissió d’imatges des dels centres de salut, especialment durant el període de maig a octubre, quan augmenta l’activitat d’aquests artròpodes.

En la seva visita, Ruth Usó va estar acompanyada pel director del Centre de Salut Pública de Castelló, Carles Escrig, i altres autoritats sanitàries. A més de la seva tasca en la vigilància de taques, el centre també funciona com a punt especial de donació de sang, organitzant activitats per fomentar la donació, com la jornada especial de donació de sang amenitzada pel grup de jazz Jam On Seven.

Te puede interesar
Lo más visto