Aprèn a cuinar la trufa morellana

Deslumbrant els Sentits: Risotto de Tòfona de Morella, la Joia Gastronòmica de la nostra terra

Gastronomía 11 de abril de 2024 Redacció Redacció
IMG_5777

En els racons més selectes de la gastronomia mediterrània, la tòfona de Morella s'erigeix com un ícon de l'excel·lència culinària. Amb el seu aroma inconfusible i sabor profundament enraïzat, aquesta joia local afegeix un toc de distinció a qualsevol creació culinària. Avui, ens endinsem en l'elaboració sofisticada d'un Risotto de Tòfona de Morella, una simfonia de sabors que fusiona la tradició italiana amb l'exquisida singularitat dels productes locals.

En l'escenari d'una cuina d'alta gamma, els ingredients seleccionats amb precisió es transformen en una obra mestra gastronòmica: arròs Arborio de la més alta qualitat, brou de pollastre artesanal, vi blanc sec i, per descomptat, el nostre producte estrella, la tòfona de Morella fresca.

Per a això necessitem:

Ingredients:
- 1 tassa d'arròs Arborio
- 4 tasses de brou de pollastre
- 1/2 tassa de vi blanc sec
- 2 cullerades de mantega
- 1 ceba petita, finament picada
- 2 dents d'all, picades
- 1/4 tassa de formatge parmesà ratllat
- Sal i pebre al gust
- Tòfona de Morella fresca, ratllada o en làmines fines

Per a poder gaudir d'aquesta exquisida experiència sensorial única, transportant a qualsevol convidat a les nostres magnífiques col·lines de la regió de Castelló hem de seguir els següents passos:

1. Escalfa el brou de pollastre en una olla i mantingues-lo calent a foc baix.
2. En una altra olla gran, fosa una cullerada de mantega a foc mitjà. Afegeix la ceba i l'all picats i cuina fins que estiguen transparents, aproximadament 5 minuts.
3. Afegeix l'arròs Arborio a l'olla i remena per a cobrir-lo amb la mantega. Cuina durant 2 minuts.
4. Aboca el vi blanc sobre l'arròs i cuina fins que s'haja absorbit, remenant ocasionalment.
5. Afegeix una tassa de brou calent a l'arròs i remena constantment fins que s'haja absorbit. Continua afegint brou d'aquesta manera, una tassa a la vegada, fins que l'arròs estiga tendre i cremós, però encara al dente, això pot tardar al voltant de 20 minuts.
6. Retira l'olla del foc i afegeix la mantega restant i el formatge parmesà ratllat. Remena fins que la mantega s'haja desfet i el formatge s'haja incorporat.
7. Condimenta amb sal i pebre al gust.
8. Serveix el risotto en plats individuals i espolsa generosament la tòfona de Morella ratllada o en làmines fines sobre cada ració.

El Risotto de Tòfona de Morella trascendeix la mera categoria de recepta per a convertir-se en una experiència gastronòmica de la més alta categoria. És un homenatge a la riquesa cultural i culinària de Castelló, un tribut a la passió i dedicació dels xefs que transformen ingredients simples en obres d'art culinàries, i un recordatori del vincle inquebrantable entre la terra i la taula.

Te puede interesar
Lo más visto