L'Ajuntament de l'Alcora fa una crida a la humanitat i la responsabilitat ciutadana per frenar l'alarmant augment de l'abandonament animal a la localitat

En els últims tres anys, s'han rescatat més de 300 animals, principalment gossos i gats, la qual cosa ha portat a una situació insostenible per a les protectores i cases d'acollida

General 23 de abril de 2024 Redacció Redacció
IMG_5817

La regidora de Polítiques Inclusives i Benestar Animal, Tica Pons, destaca que molts d'aquests animals mostren signes de maltractament i que és urgent conscienciar la població sobre la responsabilitat que implica tenir una mascota. La campanya impulsada per l'Ajuntament apunta a la necessitat d'entendre que la decisió de tenir un animal no ha de ser un caprici, sinó un compromís per a tota la vida.

A més, es recorda que l'abandonament animal és una infracció greu que pot ser sancionada amb multes de fins a 50.000 euros, segons la nova llei de protecció dels drets i el benestar animal. Espanya és un dels països europeus amb més casos d'abandonament animal, per la qual cosa la sensibilització i la conscienciació són fonamentals per prevenir-lo.

La campanya "l'Alcora no abandona" busca involucrar tota la comunitat en la lluita contra el maltractament i l'abandonament animal. L'Ajuntament de l'Alcora es destaca pel seu compromís amb la protecció dels animals i la promoció de la seua tinença responsable.

Te puede interesar
Lo más visto