La suspensió de cremes agrícoles té excepcions

Carles Peris: “Si acumulem restes de poda també pot ser un polvorí”

Entrevistes 24 de abril de 2024 Redacció Redacció
carles peris

Des de la Generalitat Valenciana es va anunciar el passat 15 d'abril la suspensió de les cremes dels residus agrícoles fins al pròxim 15 d'octubre de 2024. Tots dos dies inclusivament. Notícia que va enxampar desprevinguts a molts agricultors. Esta prohibició no és tan rígida com es va anunciar en un primer moment. Carles Peris, secretari autonòmic de La Unió de Llauradors i Ramaders explica en el plató Ó24 de Televisió de Castelló que existixen algunes excepcions com:

  1. Estar a més de 500 metres d'una zona forestal
  2. Qüestions fitosanitàries
  3. Per reconversió d'un camp (La qual cosa obliga a la crema per a continuar la labor)

Peris subratlla durant l'entrevista que les cremes agrícoles estan en el punt de mira en l'actualitat, però “només el 9% dels incendis procedixen d'una crema incontrolada”, assegura el secretari de La Unió. “Hi ha molts altres motius que provoquen incendis i no estan en el focus com ho està el sector agrari”, afig.

Carles Peris també incidix en la necessitat de treballar en tema de prevenció i conscienciació del sector agrari, sobretot en els cultius més pròxims a les zones forestals. A més incidix en la importància d'estar atents al que marca la climatologia, però afig: “Si acumulem restes de poda també pot ser un polvorí”.

Entrevista completa ací.

Te puede interesar
Lo más visto