La Festa de la Rosa reprendrà la declaració de BIC (Bé d'Interès Cultural) per a esta celebració pel seu centenari en 2028

Moltes novetats per a l'edició de 2024

Festes 24 de abril de 2024 Redacció Redacció
IMG_2996

La Festa de la Rosa, que té lloc el primer dissabte de maig, celebrarà la seua edició de 2024 el dissabte 4 de maig. Enguany marca el 96 aniversari d'esta festa, que s'ha convertit en un certamen oficial en la Plaça Major des de 1928, i és un pas més cap al seu centenari en 2028. Tant l'Ajuntament com la Junta de Festes estan treballant perquè este moment tinga el valor i l'espectacularitat que es mereix.

L'Ajuntament de Castelló ha declarat que recuperarà l'expedient per a declarar la Festa de la Rosa com Bé d'Interés Cultural (BIC). L'objectiu és aconseguir esta declaració abans que es complisca el centenari de la festa.

Enguany, la Festa de la Rosa comptarà amb l'actuació de nou grups musicals, entre ells el Centro Aragonés, Kabocafé, Rondalla Vora Sèquia, Els de la Fileta, Rosa de Maig, Tuna de Derecho, Grills de la Nit, Rondalla Tombatossals y Atún de Magisterio. A més de la música, també hi haurà un tradicional repartiment de roses i cintes al públic assistent. El cartell de la Festa de la Rosa 2024 ha sigut dissenyat per Vanesa Pérez, i també s'ha creat un pin commemoratiu, dissenyat per César Agut. Este festival vol ser un homenatge als grups que han participat al llarg de la història, molts dels quals tenen projecció internacional i porten la seua música a llocs com Llatinoamèrica i els Estats Units.

A més de la Festa de la Rosa, també es duran a terme serenates oficials en diferents llocs del centre de la ciutat, com les “Quatre Cantonades”, la plaça del Real i la plaça de la Pau. Estes serenates es realitzaran els dissabtes 11, 18 i 25 de maig, i els horaris de les actuacions seran a les 22:30h, 23:30h i 00:30h respectivament.

Per a fomentar la continuïtat de la Festa de la Rosa, s'ha proposat la creació d'una nova Federació en la qual puguen unir-se els grups que mantenen la seua participació en la festa, i que actualment estan en procés de constitució. Fins a 15 grups estan implicats en esta nova Federació, la qual cosa permetrà una millor promoció i un major creixement de la Festa de la Rosa.

Te puede interesar
Lo más visto