Un home està sent investigat pel SEPRONA de la Guàrdia Civil de Castelló per alliberar porcs vietnamites en una àrea oberta a Vila-real

Aquest ha estat un cas que ha causat preocupació per l'impacte ambiental i els danys econòmics que ha provocat

Successos 26 de abril de 2024 Redacció Redacció
IMG_5856

Els animals, que es trobaven sense control, van causar destrosses en les plantacions de tarongers properes, afectant directament l'economia local i els agricultors de la zona. La investigació va revelar que l'individu, anteriorment propietari d'una parcel·la on criava il·legalment aquests porcs, els va alliberar després de finalitzar el seu contracte de lloguer, mostrant una flagrant manca de responsabilitat ambiental i ètica.

Se l'està investigant per abandonament d'animals domèstics i per introduir espècies no autòctones en el medi natural, dos delictes greus que atempten contra la biodiversitat i l'equilibri ecològic de la regió. Els porcs vietnamites estan catalogats com a espècies exòtiques invasores, i la reproducció i cria d'aquests animals estan prohibides per llei a causa del seu potencial per causar danys ambientals i econòmics.

Les diligències han estat remeses al Jutjat d'Instrucció núm. 4 de Vila-real per continuar amb el procés legal corresponent i garantir la protecció del medi ambient i la fauna local.

Te puede interesar
Lo más visto