El Consell aprova un decret llei de mesures urgents per a atenuar els efectes de la pandèmia per la COVID-19 en el sector portuari i del taxi

A més, ha validat mesures enfront del coronavirus en centres docents i sanitaris per un import de 20 milions d'euros

General 03 de julio de 2020 María Sáez
0D9A0373

El Consell ha aprovat el decret llei de mesures urgents en l'àmbit de ports de titularitat de la Generalitat i del taxi, amb motiu de l'emergència sanitària provocada per la COVID-19.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió setmanal del Govern valencià, ha explicat que aquestes mesures, «que se sumen a les que s'han vingut aprovant en setmanes anteriors, pretenen atenuar els efectes de la brusca disminució d'ingressos i recuperar, al més prompte possible, la reactivació econòmica, en aquesta ocasió pel que respecta al sector portuari i del taxi».

En referència a l'àmbit dels ports de titularitat de la Generalitat, Oltra ha assenyalat que «s'estableixen deduccions temporals d'abonaments de les taxes per a ús i ocupació d'aquests espais» per als usuaris i operadors portuaris.

D'aquesta manera, el decret llei fixa una deducció del 50% en les taxes per a ús i ocupació dels espais portuaris des del 14 de març, data en què es va decretar l'estat d'alarma, fins al 21 de juny, dia de la seua finalització.

Així mateix, s'estableix una deducció similar des de l'endemà de la finalització de l'estat d'alarma i fins a quatre mesos després en les taxes per usos i ocupació d'espais i de les tarifes G-2 'Vaixells' i G-3 'Passatgers i mercaderies' regulades per la Llei 1/1999, de 31 de març, de tarifes portuàries

Pel que respecta al sector del taxi, es modifica la disposició transitòria primera de la Llei 13/2017 del Taxi, de manera que s'amplien els terminis en un any per a la transmissió d'autoritzacions acumulades i/o reconversió de vehicles adaptats, en els supòsits en els quals els titulars d'autoritzacions tenien més d'una autorització del taxi.

La vicepresidenta ha explicat que s'adopta aquesta mesura atés que, «durant el període de confinament, els tallers, concessionaris i la Inspecció Tècnica de Vehicles, que haguera homologat els canvis necessaris per a adaptar els vehicles, estaven tancats».

Mesures enfront de la COVID-19

En un altre ordre de coses, el Consell ha validat l'emergència en la contractació de serveis i material sanitari enfront de la COVID-19, per import de prop de 20 milions d'euros, en centres docents i sanitaris de la Comunitat Valenciana.

D'aquesta manera, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha contractat material sanitari, per valor de 19,1 milions d'euros, destinat als centres sanitaris de la Comunitat Valenciana.

Es tracta de tests de diagnòstic, gel hidroalcohòlic, guants de nitril, màscares, bates blanques i d'un sol ús, monitors, ulleres de protecció i carretons elevadors per a gestionar el material sanitari situat en Fira València, entre altres.

Així mateix, la conselleria ha contractat, per 600.000 euros, el servei de transport i distribució sanitari en hospitals i residències.

Per part seua, la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha contractat el subministrament de 140.000 màscares infantils, per un import de 277.200 euros, destinat a l'alumnat infantil dels centres docents competència de la conselleria amb la finalitat d'evitar contagis de propagació de la COVID-19.

Te puede interesar
IMG_5802

Un dia d'oci i senderisme per Benicàssim

Redacció
General 14 de abril de 2024

Una excursió encantadora per fer a Benicàssim és la Ruta de les Viles, un passeig que et porta a descobrir l'impressionant arquitectura modernista que caracteritza aquesta localitat costanera

Lo más visto