Presentació sobre el Premi Relats de Dones 2023 en la Fira del Llibre de Castelló

Reconeixent el talent literari femení i promovent la igualtat a través de l'escriptura

Cultura 30 de abril de 2024 Redacció Redacció
IMG_3130

La regidora de Gent gran, Clara Adsuara, ha donat a conèixer este 30 d'abril el Premi Relats de Dones 2023 en la Fira del Llibre de Castelló, situat en la Plaça Santa Clara.

El primer premi ha sigut per al relat 'Esa no soy yo', de l'autora Nuria García González, periodista madrilenya i guanyadora de molts altres premis durant la seua carrera com a escriptora. Esa no soy yo aborda el tema de la conciliació de la vida personal familiar i laboral. El segon premi és per al relat 'Cuando no estabas', de Nélida Leal Rodríguez, autora gaditana que ja compta amb més de huitanta reconeixements en certàmens literaris. Cuando no estabas compte la situació d'una dona enfront d'una terrible malaltia, explicant quins són els seus sentiments i temors.

Esta iniciativa premia econòmicament els textos literaris escrits per dones en els quals estes tinguen un paper protagonista. La guanyadora del primer premi del concurs compta amb una dotació de dos mil euros, mentres que la segona compta amb mil euros; finalment, a totes dues guanyadores se'ls publica el seu relat, i s'atorga vint exemplars a cadascuna. A més, estos premis valoren positivament el desenvolupament literari, el contingut i la utilització d'un llenguatge inclusiu en els relats.

Com a novetat, des de fa pocs anys, este concurs ha aconseguit donar difusió i promoció a este talent literari en les dones, aconseguint que participen autores de diferents llocs del món com Veneçuela, l'Argentina, l'Uruguai i els EUA; d'esta manera, tal com remarca Clara Adsuara, s'aconseguix «avançar en esta lluita per la igualtat».

Te puede interesar
Lo más visto