Xarxatec al costat de l'ajuntament de Castelló creen una programació dirigida als més xicotets pel Dia Mundial d'Internet el dissabte 18 en la Plaça Major

Les xiquetes i xiquets faran funcionar alguna cosa que han construït amb les seues pròpies mans

General 14 de mayo de 2024 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2024-05-14 at 14.05.44

Divendres que ve 17 de maig es commemora el Dia Mundial d'Internet, alguna cosa que s'ha convertit en una ferramenta indispensable en el nostre dia a dia. Però així i tot des d'organitzacions, empreses i institucions avisen de la falta d'informàtics i especialistes en el sector digital. És per això que des de l'ajuntament de Castelló s'ha presentat la celebració del dia d'Internet a la ciutat.

Dirigit, segons indica el president de Xarxatec, José Bort, principalment als més joves amb la finalitat de fer que a estos els cride l'atenció des de joves poder dedicar-se o estudiar una cosa relacionada amb el sector. A més, afigen, que en el cas de les dones sol l'11% s'interessa en esta mena d'estudis tècnics i a penes el 7% acaba estudiant una carrera professional relacionada amb la informàtica.

Estos tallers se celebraran el dissabte 18 en la Plaça Major de Castelló i van dirigits a xiquets i xiquetes a partir dels 3 anys d'edat. Es tracta d'activitats que precisaran d'una inscripció prèvia, encara que també es deixaran places obertes per a qui vulga endinsar-se a algun d'ells en el moment d'este. La capacitat d'estos tallers és per a un total de 150 persones.

En el taller dirigit a xiquetes i xiquets d'entre 3 i 5 anys es tractarà un taller amb Legos i un altre de programació de robots adaptat a l'edat. Pel que fa al segon grup d'edat, dirigit a xiquetes i xiquets d'entre 6 i 14 anys faran un robot amb les seues pròpies mans que després haurà de funcionar i també un altre de Minecraft. Finalment, dirigit a adolescents d'entre 12 i 18 anys hi haurà un taller de muntatge d'equips informàtics i un altre de videojocs. Més tard veuran en un ordinador potent el funcionament d'este videojoc.

La idea principal de tots estos tallers és que els xiquets facen funcionar alguna cosa que han construït amb les seues pròpies mans. D'esta manera es puguen interessar en un futur per un sector tan important en el nostre dia a dia i que crea molts llocs de treball.

Te puede interesar
Lo más visto