Detinguts dos homes per robatori de 203 bombones de gas a València i Castelló

En total, es van sostraure 203 bombones de gas, valorades en aproximadament 9.000 euros

Successos 16 de mayo de 2024 Redacció Redacció
Foto 1

La Guàrdia Civil de València ha detingut a dos persones per la seua presumpta participació en una sèrie de robatoris de bombones de gas que van afectar diverses estacions de servici a les províncies de València i Castelló. Els detinguts, dos homes de 46 anys i de nacionalitat espanyola, estan acusats de cometre deu delictes de robatori amb força en les coses.

La investigació es va iniciar a l'abril, quan els agents van detectar un vehicle circulant amb les plaques de matrícula tapades, la qual cosa va alçar sospites. Quan es procedisca a la identificació dels ocupants del vehicle, van trobar 18 bombones de gas butà i propà a l'interior de la furgoneta, així com diversos cadenats fracturats. La procedència de les bombones va ser rastrejada fins a una gasolinera pròxima al lloc de la identificació.

Les investigacions, que van incloure l'anàlisi d'imatges captades per càmeres de seguretat i l'estudi del modus operandi, van revelar que els robatoris seguien un patró similar: els autors s'apoderaven de les bombones després de fracturar els cadenats de seguretat de les "gàbies" contenidores. Els robatoris es duien a terme en hores de matinada, fora de l'horari d'obertura al públic de les estacions de servici.

Entre el 20 de febrer i el 6 d'abril de 2024, es van produir robatoris en estacions de servici de diverses localitats: Bétera, Sagunt, Onda, les Alqueries, Borriana, Cabanes i Alcalá de Xivert. En total, es van sostraure 203 bombones de gas, valorades en aproximadament 9.000 euros.

La Guàrdia Civil va aconseguir reunir suficients indicis per a identificar i detindre als presumptes autors, els qui van ser capturats a Moncada. Els detinguts han sigut posats a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 de Moncada, que portarà avant les diligències corresponents.

Fins al moment, els agents han aconseguit recuperar 18 bombones de gas, amb un valor estimat de 1.000 euros. Les investigacions continuen per a esclarir si hi ha més implicats en estos fets i recuperar la resta de les bombones sostretes.

Te puede interesar
Lo más visto