El Dia Internacional dels Museus al Museu de Belles Arts de Castelló

Aquestes són totes les activitats gratuïtes que posa en marxa el Museu de Belles Arts el 18 de maig

Cultura 17 de mayo de 2024RedaccióRedacció
av_80356

Un dels museus imprescindibles de Castelló és el Museu de Belles Arts, a l'Av. Germans Bou, 28.
I com la resta, el Dia Internacional del Museu (18 de maig), posarà a disposició dels usuaris un bon llistat d'exposicions i tallers gratuïts que a continuació detallarem.

Fins al 30 de juny es podrà visitar l'exposició VIOLETA EN EL LABERINT. UN VIATGE A LA MENT DE LA IL·LUSTRADORA VIOLETA LÓPIZ que arreplega el procés que té lloc des que a l'artista Violeta Lópiz li ofereixen il·lustrar un "senzill" conte tradicional fins que aconsegueix acabar-lo set anys després. L'exposició es divideix en dues parts: les il·lustracions originals i el procés de creació. El contrast entre l'ardu procés i el resultat net i elegant de l'obra ens permet acostar-nos a la naturalesa de la creació artística, sempre a cavall entre el fracàs i l'èxit, la frustració i la plenitud.
A més, el museu de Belles arts també compta amb l'exposició 365º. EUGENIO RECUENCO. LA PLENITUD A L'ORIGEN 365º on l'artista crea un viatge fotogràfic a través dels assumptes mundials, des de les arts de l'edat mitjana fins a les xarxes socials, així com els assumptes polítics actuals. Recuenco reimagina esdeveniments mundials en xicotets microcosmos. Els seus escenaris a vegades subtils i sovint elaborats es construeixen de manera cinematogràfica, però amb tocs irònics i amb molt de poder visual. En esta sèrie, Recuenco reinterpreta l'11 de setembre, col·loca als soldats d'assalt de Star Wars, fa referències a Edward Hopper i Jan van Eyck, vist a María com Superwoman i fa que Donald Trump estiga envoltat per ballarines de xou.

De tallers, proposen el Taller d'artista Entre la caverna i el museu. Notes a peu de pàgina sobre l'àlbum il·lustrat. L’àlbum il·lustrat és un estrany híbrid entre un museu, una pel·lícula i moltes coses més. En este taller primaveral Javier Sáez Castán (Premi Nacional d’Il·lustració, 2016) compartirà els seus punts de vista i experiències amb l’àlbum a través d’una xarrada que inclourà un parell de breus exercicis.

A les 12.00 hores, es realitzarà també una Intervenció musical anomenada FREE IMPRO AL MUSEU 23. Col·lectiu d'improvisació musical de Castelló amb la participació de la ballarina Melissa Usina (formada al Conservatori Professional de València, l’Institut del Teatre de Barcelona i el Conservatori de Viena) i de música en directe. 

A la 13.00 hores, es farà la Visita guiada i la Presentació d'Alternatives 1 i 2 a càrrec de Victoria Falcó
Amb motiu del Dia Internacional dels Museus que aquest any té el lema Museus per a l'educació i la investigació, el Museu presenta les guies didàctiques Alternatives 1 i 2, per recórrer el museu d'una manera holística.

Per últim, el mateix dissabte a les 10.15 h, a les 11.30 h i a les 17.00 h., el Museu proposa l'activitat familiar
PLAY CUBE "PAISAJES DE JUEGO" (edat recomanada de 0 a 8 anys). Play Cube és un espai de joc i experimentació compost per cubs gegants que, a través de l’art com a inspiració, el disseny com a eina i la pedagogia com a fi, crea un espai de joc canviant i en constant renovació, que serà transformat per la interacció de les persones que participen en ell.

Te puede interesar
Lo más visto