“La Mar de Net”, una exposició itinerant per a conscienciar sobre els residus plàstics en la mar

La Diputació Provincial de Castelló ha llançat hui una innovadora campanya de conscienciació ciutadana

Cultura 20 de mayo de 2024 Redacció Redacció
IMG_3967

La Diputació Provincial de Castelló promou una campanya de conscienciació ciutadana destinada a previndre que els residus plàstics arriben a la mar. L'exposició itinerant titulada “La Mar de Net” és una obra de l'artista local Xavier Carrillo, i forma part d'un esforç més ampli sota el lema ‘Reduïx, Reutilitza, Recicla, per uns oceans sense plàstics de La Mar de Net’. El diputat de Medi natural, José María Andrés, va presentar este matí la iniciativa, destacant la importància d'involucrar a la comunitat a través de l'art per a abordar este greu problema ambiental.

En el seu discurs, José María Andrés va subratllar la urgència de prendre mesures contra la contaminació per plàstics, destacant que "cada any, milions de tones de plàstics acaben en els nostres oceans, amenaçant la vida marina i la salut pública". Segons dades presentades, existixen més de 150 milions de tones de plàstics en els oceans, i s'estima que en 2050 podria haver-hi més plàstics que peixos si no s'actua immediatament.

La campanya coincidix amb el Dia Marítim Europeu, celebrat el 20 de maig, que busca ressaltar la importància de la mar i promoure la seua protecció. Esta iniciativa és part d'un esforç conjunt amb la Unió Europea per a la sostenibilitat i protecció de la vida marina. José María Andrés va assenyalar que “l'objectiu d'esta campanya és doble: sensibilitzar sobre la rellevància dels oceans en les nostres vides i economia, i fomentar pràctiques sostenibles que protegisquen els nostres recursos marins”.

“La Mar de Net” oferirà exposicions i tallers educatius en els municipis costaners de Castelló, començant a Almenara este mateix divendres 24 de maig i finalitzant a Benicarló el 13 de setembre. L'exposició de Carrillo estarà en el vestíbul de la Diputació fins al 23 de maig, abans d'iniciar el seu recorregut per la província.

La mostra presenta 11 quadres de collage digital que representen personatges marins afectats per plàstics, destacant l'impacte ambiental d'estos residus. La campanya no sols busca informar i sensibilitzar al públic, sinó també inspirar a l'acció i col·laboració comunitària. A través d'activitats com el Taller BasurArt, els participants podran involucrar-se directament en la solució al problema, creant escultures amb plàstics arreplegats del seu entorn.

A més, es duran a terme diversos tallers dissenyats per a totes les edats, des d'infantil fins a secundària. Estos tallers inclouen activitats com a contacontes, creació de robots amb residus, i escriptura creativa, totes orientades a fomentar la creativitat, el pensament crític i la consciència ambiental.

Te puede interesar
1000x667MUSEOS8

Castelló celebra el Dia Internacional dels Museus

Redacció
Cultura 17 de mayo de 2024

El dissabte 18 de maig, els Museus de Castelló, com l'Espai d'Art Contemporani, acullen activitats dirigides a tots els públics des de les 10.00 hores. Durant la jornada es realitzaran visites guiades, activitats familiars, intervencions musicals i tallers

Lo más visto