Castelló ret homenatge als herois del 9 de març de 1810 amb la recreació històrica de la batalla del Pont de Millars

Els carrers del centre de Castelló han acollit aquest matí la representació històrica de la batalla del ‘Pont de Millars’

Cultura 25 de mayo de 2024 Redacció Redacció
IMG_6328

Organitzat per la colla de Dolçainers, Tabaleters i Trabucaires Xaloc, l’esdeveniment ha comptat amb la participació de diverses associacions històriques, incloent l’Associació Napoleònica Valenciana d’Algemesí, Milícies Urbanes de Tarragona, l’Associació La Partida de Francisquete de Camuñas (Toledo), Associació Málaga Recreadora i l’Associació Herois del Tollo d’Utiel.

Descripció de l’Esdeveniment

Inici dels Actes

    •    Hora i Lloc: Els actes han començat a les 11:15 hores a la plaça de la Independència, on s’ha iniciat una desfilada fins al carrer Pintor Carbó.
    •    Salut d’Armes: A les 11:30 hores, s’ha realitzat un salut d’armes a la plaça Hort dels Soguers.

Representació Històrica

    •    Participants: La recreació de la batalla ha comptat amb la participació de les esmentades associacions històriques, que han representat amb gran fidelitat la contesa que va enfrontar els habitants de la Plana contra les tropes del general Suchet durant la Guerra de la Independència.
    •    Localització: La representació ha tingut lloc al carrer Pintor Carbó.

Homenatge i Exposició

    •    Homenatge: Després de la representació, s’ha dut a terme un homenatge als castellonencs que van perdre la vida en la batalla del ‘Pont de Millars’. Al voltant de 140 veïns d’Almassora, Castelló i Vila-real van morir en aquesta contesa.
    •    Exposició: La jornada ha conclòs amb una exposició de rèpliques d’armes, uniformes i indumentària de l’època, oberta a tots els assistents.

Actes Futurs

    •    Visita Guiada: Per finalitzar les activitats commemoratives, diumenge es realitzarà una visita guiada a la zona on van ocórrer els fets històrics. La visita començarà a les 10:00 hores des de l’antiga estació de ferrocarrils.

Presències Notables

    •    Autoritats Locals: L’esdeveniment ha comptat amb la presència d’Arantxa Miralles, regidora de Turisme, i Alberto Vidal, regidor de Comerç i Consum.

Aquesta recreació històrica, organitzada per la colla Xaloc i amb la col·laboració del Patronat de Turisme, és una manera de recordar i honorar aquells que van lluitar i morir en la defensa de Castelló durant la Guerra de la Independència, i continua sent un esdeveniment significatiu per a la comunitat local.

Te puede interesar
Lo más visto