Castelló torna al 9 de març de 1810 amb una recreació històrica

Durant tot el cap de setmana es van realitzar activitats i conmemoracions al poble castellonenc

General 27 de mayo de 2024 Redacción Redacción
FOTO PERIODICO 9 MARÇ

Castelló viu un cap de setmana històric, protagonitzat per la recreació dels herois del 9 de març de 1810. Des de la regidoria de Turisme, de la mà de la Colla Dolçainers, Tabaleters i Trabucaires xaloc, han volgut homenatjar als castellers que es van enfrontar a les tropes franceses en defensa de la ciutat.

"Venen els francesos!" clamava a tot un crit el poble castellonenc,  encara que  el resultat va ser la mort de 77 persones en l’acte, i molts d’ells van fugir a altres localitats pròximes de la provincia. És per això que la ciutat va recordar aquest dia amb disfresses i roba de la època, imitant el moment històric i les armes utilitzades.

Entre les autoritats, la representant de l’àrea de Turisme, Arantxa Miralles, mostrava la importància que té per a la ciutat de Castelló que es coneguen tots els detalls del que va passar aquell dia

Amb tot açò, durant el el passat divendres fins al diumenge 26 de maig, es van organitzar desde conferències i xerrades a càrrec de l’historiador Antonio Águila, i fins i tot una visita guiada a la zona original on va tindre lloc la batalla.

Reportatge complet a proximiatv.com

Te puede interesar
IMG_5802

Un dia d'oci i senderisme per Benicàssim

Redacció
General 14 de abril de 2024

Una excursió encantadora per fer a Benicàssim és la Ruta de les Viles, un passeig que et porta a descobrir l'impressionant arquitectura modernista que caracteritza aquesta localitat costanera

Lo más visto