Evita el càncer de pell aplicant estos consells

El departament de dermatologia de l'Hospital General de Castelló advertix de les conseqüències de cremar-se al Sol

Sanitat 09 de junio de 2024 Redacció Redacció

El càncer de pell és un dels més freqüents a nivell mundial. A Espanya s'estima que es van diagnosticar 20.392 nous càncers de pell en total l'any 2023, segons les estimacions de l'Observatori del Càncer. Des del departament de dermatologia a l'Hospital General de Castelló recomanen evitar qualsevol tipus de cremada. No fa falta arribar a la bambolla, només amb agafar color roig estàs mutant cèl·lules de la teua pell.

A més, este dita popular de que ‘la pell té memòria’ és totalment precís tal com ens indica el dermatòleg Miquel Armengot, i és que la majoria de melanomes que salen tant a home com dones provenen de lesions produïdes pel Sol en edats adolescents o molt joves.

Com podem detectar un càncer de pell?

La detecció d'un melanoma es realitza coneixent el nostre propi cos, explorant-nos. El truc esta a buscar ‘el patito feo’, segons Armengot. Això vol dir que si coneixem les nostres pigues i taques hem d'alertar-nos si estes canvien de color, forma o relleu. En eixe cas la millor solució és demanar revisió en el metge de família. 

Quina crema he d'usar segons el meu tipus de pell?

El dermatòleg Miquel Armengot ens insistix en la importància d'usar una crema factor 50 siga com siga el nostre tipus de pell, ja que eixe factor 50 es concreta en laboratori en unes quantitats que realment les persones no es posen. Per tant, una crema de factor 50 que es repartix en quantitats escasses pot protegir la mitat del que indica, és per això que és important utilitzar el factor 50. A més, el dermatòleg desmentix que un factor major de crema evite o dificulte agafar un color bru a les persones que ja predisposen a això.

Evita les modes

És molt important tindre criteri propi, conéixer el cos i les conseqüències del Sol. Està de moda ser bru, però no és bo exposar-se al Sol de forma continuada en hores centrals del dia. Existix una nova moda en xarxes socials anomenat ‘bateig solar’, el qual consistix en la creença que el Sol del mes de juny és més fluix i per tant hauríem de cremar la nostra pell durant este mes per a evitar cremar-se en els mesos de juliol i agost. També existix una gran tendència sobre els ‘tatuatges de Sol’ que consistix a cremar-se tapant amb dibuixos unes certes zones de la pell perquè es queden marcades.

Des de sanitat advertixen del perilloses que són estes pràctiques i a més subratllen que les persones de pell blanca difícilment es posen brunes, per la qual cosa és millor opció utilitzar un autobronzejador que passar hores i hores exposat al Sol.

Te puede interesar
Lo más visto