El Planetari de Castelló presenta un any ple de novetats i activitats

El responsable del Planetari de Castelló, Germán Peris, ha anunciat una sèrie d’emocionants novetats per a aquest any

Entrevistes 10 de junio de 2024 Redacció Redacció

Entre els principals destacats, es troba el programa lunar de la Xina, que ha enviat una sonda a la cara oculta de la Lluna per a prendre mostres. Aquest esforç busca preparar futures missions i establir el primer astronauta de forma permanent o semipermanent en la Lluna.

Una altra notícia significativa és el llançament de la primera missió tripulada de Starliner, que marcarà el primer vol tripulat de Boeing. Pel que fa a les activitats del planetari, s’han ampliat significativament respecte a l’any passat. S’ha segmentat l’oferta segons les franges d’edat, incloent un cicle de cinema amb més pel·lícules, jocs de taula científics per al públic juvenil, i noves exposicions. També hi haurà tallers i concursos de dibuix programats per al 20 de juliol d’aquest any. A més, s’ha afegit un nou telescopi als recursos tècnics del planetari, que oferirà un total de 39 activitats innovadores per a la població de Castelló.

Finalment, s’ha mencionat com es veuran les aurores boreals a Castelló, que ja van ser visibles el mes passat. La població ha estat instada a cuidar la seua pell a causa dels grans pics de massa coronal que estem experimentant aquest any. A més, s'ha comentat que no existeixen evidències que tornem a veure-les, ja que les probabilitats són escasses, encara que no impossibles.

Te puede interesar
Lo más visto