Barraquisme i okupació: els veïns de la Quadra Del Borriolench viuen una situació molt complicada

55 incendis en 8 anys

Entrevistes 10 de junio de 2024 Redacció Redacció

Divendres passat un incendi assotava de nou la Quadra Del Borriolench. Ja són 55 incendis en els últims 8 anys. Una situació que els veïns viuen com a insostenible. Es tracta d'un barri situat molt pròxim a la Universitat Jaume I, però que patix des de fa aproximadament 8 anys grans problemes de convivència relacionats amb l'okupació i el barraquisme.

Tot es remunta a l'any en què els Vivers Paco Molina van tancar les seues portes, deixant una àmplia superfície en desús, la qual cosa anomene a diverses persones a okupar l'edifici i posteriorment varis ‘masets’ privats. Actualment el president de l'associació de veïns. Sergio Ripollés assenyala que existixen al voltant de 100.00 metres quadrats ocupats. A més, gran part del terreny actualment és de fons voltor, en els quals ha proliferat l'assentament de barraques. Es tracta d'una zona molt transitada i que antany era a més molt tranquil·la i familiar.

Els veïns alerten que aproximadament 45 menors viuen en eixos terrenys en condicions infrahumanes i a més assenyalen els grans problemes de convivència. El president ressalta que gran part del veïnat està compost per persones majors que són extorquides per les persones que viuen de manera il·legal en estos assentaments. Assegura que es tracta de ‘extorsonions amables’ i posa l'exemple de com un dels okupes es va acostar a la seua vivenda a demanar-li que li contractara com a guàrdia jurat del seu domicili, al no cedir, ha patit tres robatoris.

Es tracta d'un problema que porta molts anys assotant als veïns de la zona, són desenes els escrits que s'han enviat a l'Ajuntament de Castelló, el qual assegura estar treballant a donar una solució. De moment, el que es veu en estos terrenys okupados és la proliferació de fem, ferralla, botelles de butà i molta herba. Els veïns asseguren que malauradament temen no tardar a tornar a veure un altre incendi al costat de les seues vivendes.

Te puede interesar
Lo más visto