Les platges de Castelló comptaran amb un augment en el servei de socorrisme i seguretat

L'Ajuntament posa a disposició diversos serveis i novetats durant aquesta temporada estival a les platges de Castelló

Entrevistes 11 de junio de 2024 Redacció Redacció

L'Ajuntament de Castelló ha presentat els serveis de temporada estival a les platges, marcant un gran avançament en obrir les platges des de març. Aquesta iniciativa forma part dels esforços del govern local per a millorar l'experiència dels turistes i residents que gaudeixen de les platges de la ciutat.

L'acte va comptar amb la presència de representantsmunicipals, entre ells Begoña Carrasco, Alcaldessade Castelló, i els regidors de Turisme, ServeisPúblics, Mobilitat, Seguretat i la Tinenta del Grau.

Arantxa Miralles, Regidora de Turisme, va donar a conéixer els diversos serveis que s'oferiran a les platges aquest estiu. Entre les novetats es destaquen els punts d'atenció per a bebés, les biblioteques de la mar amb tres ubicacions diferents, i la renovació de la bandera blava que certifica la qualitat de les platges. A més, es van anunciar set certificacions, inclòs el reconeixement de “EMAS”, que garanteixen que les platges de Castelló compleixen rigorosos requisits mediambientals.

Per part seua, Sergio Toledo, Regidor de ServeisPúblics, va destacar la bona coordinació entre elsdiferents serveis i les infraestructures destinades a les platges. Es va informar sobre l'UTE (Unió Temporal d'Empreses) responsable del sanejamentde les platges durant la temporada estival, així comla recollida diària de residus amb vehicles lleugers i tractors compactats. També es va anunciar la inspecció i reparació de llavapeus, així com la netejaregular dels banys a través de banys químicsecològics. Les brigades municipals també seranpresents per a proporcionar taules i cadires en esdeveniments puntuals, amb dos encarregats de brigades especialitzades en lampisteria i altresobres.

Quant a la seguretat a les platges, Antonio Ortolá, Regidor de Seguretat, va informar sobre la conjuncióde tres serveis: el socorrisme, el salvament de platges i els bombers. Es va anunciar la presènciade socorristes en buggy, llanxa i moto aquàtica, aixícom una ambulància amb 13 socorristes i un total de 17 professionals que brindaran servei al costat de policies i bombers. La Policia Local comptarà amb12 agents a la platja, amb quatre agents addicionalsa l'estiu. Els bombers, per part seua, disposarand'una moto nàutica per a casos més greus de salvament. El servei de socorrisme estarà obert des de l'1 de juny i comptarà amb un dispositiurecomanat que inclou una moto nàutica per alsbombers, un infermer i un tècnic d'emergènciessanitàries. S'ampliarà el nombre d'agents en el districte marítim i s'instal·laran més agents de mobilitat en el Grau durant l'estiu.

Cristian Ramirez, Regidor de Mobilitat, va destacar la importància de dos serveis essencials: la jardineria i el transport públic. El servei de jardinerias'encarregarà de la poda, plantació, reg i control de plagues i malalties dels arbres en el litoral. A més, es treballarà conjuntament amb la Generalitat Valenciana per a garantir que el transport públicarribe a les platges i evitar embossos amb vehiclesprivats. Els transports públics existents són les líniesde Tram fins a la platja, com la línia UJI-GRAU, a més dels autobusos freqüents de les línies“Serradal” i “Viles” cada 20 minutos. Per a l'ús de bicicletes, s'han instal·lat nous punts aparca-bicicletes davant de cadascun dels quiosquets, a més dels punts “bicicas”. També s'habilitaràn mésplaces d'aparcament de cotxes.

Amb aquestes iniciatives, es pretén millorar la qualitat dels serveis a les platges i garantir una experiència agradable per als residents i visitants. Els representants municipals van ressaltar la importància d'aquestes millores i es van comprometre a continuar treballant per al gaudi de tots els usuaris de les platges de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto