Quatre comarques de la província de Castelló encapçalen l'atur a nivell autonòmic

La taxa d'atur a la província es troba actualment en un 16%

Economía18 de junio de 2024RedacciónRedacción
PARO AUTONOMICO

La província de Castelló encapçalen una de les pitjors xifres sobre desocupació en tot el país. Segons xifres de l'Enquesta de Població Activa (APA) la taxa d'atur a la província es troba actualment en un 16%, la qual cosa posiciona a Castelló en un dels territoris amb pitjor situació d'accés a l'activitat laboral. 

Quatre de les huit comarques de la província castellonenca encapçalen l'atur a nivell autonòmic. La comarca que presenta pitjors xifres és Alcalatén amb un 17,3%. Les zones costaneres també presenten xifres alarmants: el Baix Maestrat se situa en un 16%, la Plana Alta en un 16,6% i la Plana Baixa en un 15,9%, el resultat més favorable dins de les xifres registrades. D'altra banda, les comarques situades a l'interior de la província presenten xifres d'atur més oportunes respecte a la resta de zones. L'Alt Maestrat és la zona que presenta millors dades amb un 11% de desocupació, seguit d'un 11,9% dels Ports. 

Esta situació de precarietat laboral es deu a diversos factors socials i econòmics. Castelló és la província amb més percentatge de la indústria sobre el conjunt del seu PIB. Estes dades són conseqüència de la crisi que patix el sector de la ceràmica característic del territori des d'anys anteriors.

Te puede interesar
Lo más visto