Són els i les castellonenques feliços?

Eixim a preguntar en el dia més feliç de l'any, el 'Yellow Day'

General 20 de junio de 2024 Redacció Redacció

El dijous 20 de juny se celebra el dia més feliç de l'any, el conegut com 'Yellow Day', un concepte que seria l'antònim del 'Blue Monday' conegut com el dia més trist de l'any. Raó per la qual Televisió de Castelló ha eixit a preguntar sobre la felicitat, l'estat d'ànim més desitjat.

Els enquestats aprecien de manera general com a felicitat el passar temps al costat de la seua família o amics, tindre objectius i realitzar activitats que els motiven.

Però, per què el 20 de juny hem de ser feliços?

Tot es remunta a la creació del 'Blue Monday', va ser fa dècades quan el psicòleg Cliff Arnall va decidir assenyalar este dia basant-se en una sèrie de factors i per això, el mateix psicòleg busque més tard el que seria l'antònim, el dia més feliç de l'any. Esta vegada s'ha basat en factors climàtics com la temperatura i l'augment d'hores de llum solar i, d'altra banda, en la percepció que tenen les persones quan veuen acostar-se l'estiu com a una millora de la qualitat de vida i llibertat.

D'altra banda, es podria afegir que el 'Yellow Day' es diu així pel significat que li donem culturalment al color groc, el qual es traduïx en alegria, originalitat, creativitat i intel·ligència.

La felicitat és un concepte molt ampli i subjectiu. Segons la Reial Acadèmia Espanyola és l'Estat de grata satisfacció espiritual i física. Per a Aristòtil la felicitat és la fi que busca tot ésser humà i per a cadascuna de les persones es traduïx i significa una cosa molt diferent.

Te puede interesar
Lo más visto