L'atleta Víctor Ruiz es queda sense plaça per a les Olimpíades 2024

Malgrat haver aconseguit la marca mínima, la Federació Espanyola d'Atletisme ho deixa fora de la competició

Esports 03 de julio de 2024 Redacció Redacció

L'atleta del Club Atletisme Playas de Castellón, Víctor Ruiz va aconseguir fer-se amb la mínima en el 3000 metres obstacles (8.14.41.) durant la Lliga Diamant de Mònaco. Una carta que li va oferir la passada directa a la seua participació en les Olimpíades de París 2024. Este somni s'ha vist truncat hui a les 12:00h quan la Federació Espanyola d'Atletisme mostrava les llistes definitives dels atletes que viatjaran a París i en la qual no estava el nom de Víctor.

Víctor Ruiz complia el criteri de la Federació Internacional des de juliol de l'any passat, el qual sol ser segons paraules de l'atleta: “el criteri més dur i el que ha valgut sempre des de la història de l'atletisme”. Però enguany la Federació Espanyola en paraules de Ruiz: “tard i malament va traure un criteri en el qual posava que en 2024 jo havia de fer una marca considerable”. Ací comença el problema, ja que Víctor portava lesionat des d'abans de gener i va ser al febrer, després d'una ressonància, quan va haver de parar.

Amb la lesió per davant Víctor Ruiz assegura haver entrenat “amb dolor i sabent que s'arriscava a alguna cosa pitjor”, però ha aconseguit competir este passat cap de setmana i proclamar-se subcampió d'Espanya amb un temps que fregava eixa mínima (8.24.84.). Víctor assegura que l'esforç no s'ha vist recompensat malgrat demostrar “una actitud i una excel·lència que ells demanaven”.“Venint d'on vinc i amb poc entrenament pensava que em tindrien en compte però no ha sigut així”, afig l'atleta.

D'altra banda, assegura que existia el rumor que se saltarien els criteris amb un altre atleta que no seria ell i finalment ha sigut així. Amb la pèrdua de Víctor Ruiz en les Olimpíades, Espanya jugarà en la seua categoria amb un atleta menys, ja que ell no li llevava la plaça a ningú. L'atleta del Playas de Castellón ens conta que ara un atleta d'un altre país que s'havia quedat fora i segurament té menys marca que ell podrà anar a París. 

Cal destacar que esta és la selecció definitiva, no hi ha marxa enrere, per la qual cosa Ruiz reclamarà el que per a ell ha sigut una injustícia malgrat no poder participar en els Jocs Olímpics 2024. Víctor Ruiz ha destacat que se sent molt abrigallat per l'afició, els clubs i periodistes esportius.

Te puede interesar
Lo más visto