Benicàssim impulsa una campanya d'educació ambiental

Quatre educadors ambientals recorren el municipi informant a tota la ciutadania sobre les normes d'ús, ordenances municipals i necessitat de bones pràctiques mediambientals relatives a la gestió de residus

General 07 de julio de 2020 REDACCIÓ
educadores ambientales

L'Ajuntament de Benicàssim, a través de l'Àrea de Medi Ambient, ha iniciat una campanya d'educació ambiental per a conscienciar a la ciutadania de la importància de cuidar de l'entorn i aconseguir entre tots un municipi més net. La iniciativa s'emmarca dins del concurs impulsat per Reciplasa per a la millora de la gestió de residus per al 2020 i com ha indicat la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, «el projecte impulsat per l'Ajuntament de Benicàssim té com a objectiu donar un servei de proximitat a la ciutadania, el comerç i les empreses sobre les millors pràctiques en matèria de gestió de residus».

Els quatre educadors ambientals han iniciat aquesta setmana la seua labor que es prolongarà durant dues setmanes i en horari de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30 hores. Cada educador ambiental repartirà, a peu de carrer, el fullet informatiu amb les normes d'ús que s'ha editat per a l'ocasió i que el seu contingut presta especial atenció a l'horari i quantitats de depòsit tant de voluminosos, com de podes i resta de residus en l'ecoparc municipal i ecoparc mòbil.

Seguint la finalitat d'aquesta campanya i com a mostra d'exemple de bona pràctica mediambiental, els educadors utilitzaran la bicicleta per als seus desplaçaments, evitant així emissions de diòxid de carboni que augmenten el canvi climàtic i el calfament global. Per a poder fer aquest servei accessible a tots els ciutadans, cada educador tindrà assignat un sector diferent de Benicàssim que recorrerà durant tot el matí.

L'UTE Sanejament Urbà de Benicàssim, actual concessionària de la gestió dels serveis de neteja viària, manteniment de papereres, recollida i transport de residus urbans, voluminosos i residus de jardineria del municipi, així com la gestió i explotació de l'ecoparc, és l'encarregada d'executar el projecte.

Amb aquesta campanya de divulgació i conscienciació, l'Ajuntament de Benicàssim i l'UTE Sanejament Urbà de Benicàssim reforcen tant el seu compromís mediambiental, com el seu compromís per oferir un servei de qualitat al municipi, concorde a les necessitats de tots els veïns i veïnes de Benicàssim mantenint un municipi més net i sostenible entre tots.

Te puede interesar
Lo más visto