Cortes de Arenoso i Montanejos triomfen en la sèptima edició del CRU

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, junt amb el diputat de Promoció Ceràmica, Vicente Pallarés, i l'alcaldessa de Canet lo Roig, María Ángeles Pallarés, van assistir a l'esdeveniment

Cultura 16 de julio de 2024 Jesús Jesús


 
En una gala celebrada a Canet lo Roig, en l'espai ‘Camí de rajoles grogues’, la Diputació de Castelló ha anunciat als guanyadors del Concurs de Regeneració Urbana (CRU VII). Els projectes ceràmics de Cortes de Arenoso i Montanejos han sigut guardonats, destacant-se entre les propostes presentades.
 
La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, juntament amb el diputat de Promoció Ceràmica, Vicente Pallarés, i l'alcaldessa de Canet lo Roig, María Ángeles Pallarés, van assistir a l'esdeveniment. També van ser presents els membres del jurat, representants dels ajuntaments, els equips d'arquitectes premiats, així com representants de la patronal ceràmica i de les empreses que contribuiran al desenvolupament dels projectes guanyadors.
 
Barrachina va ressaltar la importància de la ceràmica per a la província de Castelló, descrivint-la com “molt més que una simple indústria; és una expressió cultural, una tradició i una part essencial de la nostra identitat”. El *CRU s'ha convertit en un esdeveniment clau en l'àmbit de l'arquitectura i l'urbanisme a Espanya, promovent l'ús del taulell en entorns urbans i estimulant la creativitat i innovació en el sector ceràmic.
 
El projecte guanyador per a Cortes de Arenoso, titulat “El Carrer i la Casa, Sant Vicent de Piedrahita”, va ser desenvolupat per Alejandro Martínez del Riu i Daniel López. Per a Montanejos, el projecte “L'urbanisme dels esdeveniments”, de Luis Navarro i Núria Martínez, es va emportar el màxim galardó.
 
A més d'estos premis, es van otorgar cinc mencions a altres projectes finalistes. Sens dubte, els guanyadors i els participants podrán canviar el futur de la província de Castelló. 

Te puede interesar
Lo más visto