Començen les obres de la Plaça Clavé

Les obres, que van començar el passat dimarts, están causant molèsties entre le veïnat

General 20 de julio de 2024 Jesús Jesús

Les obres que tenen lloc en les inmediacions de la Plaça Calvé i finançades pels fons europeus Next Generation, no han sigut ben acollides pels veïns. Aquesta remodelació, que va ser inicialment aprovada pel Partit Socialista (PSOE), ara està sent desenvolupada pel Partit Popular (PP). El projecte original del PSOE preveia convertir tota la zona en un espai exclusivament per a vianants, amb l'objectiu de crear un entorn més segur i agradable per als residents, eliminant el trànsit de vehicles. No obstant això, amb la intervenció del PP, s’ha modificat aquest pla per permetre la coexistència de cotxes i vianants.

El PP ha implementat un model més flexible que permetrà l'accés a vehicles, excepte en el cas del centre històric. A més, s’ha introduït un sistema de monitorització en temps real del nivell de soroll i de les emissions. Aquesta tecnologia permetrà controlar els nivells d'emissions i, si es detecta un excés (encara no s'ha registrat en cap de les proves realitzades), es restringirà l'accés als vehicles de més de 20 anys. En cas que el problema persisteixi, l'accés es limitarà només als residents.

El canvi del projecte ha resultat en una pèrdua menor de places d'aparcament en comparació amb la proposta inicial del PSOE. Aquesta modificació ha estat una de les causes principals de les queixes dels veïns, que depenen d'aquestes places per a les seves necessitats quotidianes. A més, en una de les zones clau de la remodelació s’ha instal·lat un asfalt especial dissenyat per “absorbir” el CO₂, amb l'objectiu de millorar la qualitat de l'aire i reduir les emissions contaminants.

Te puede interesar
Lo más visto