L'Ajuntament de Castelló presenta el nou pla de pressupostos adaptat a la crisi del coronavirus

L'alcaldessa del municipi i el seu equip de govern han desgranat els comptes en una roda de premsa telemàtica

Política 08 de julio de 2020 Andreu Beltrán
fadrell

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i els regidors representants del tripartit estipulat en l'Acord de Fadrell, David Donate (PSOE), Ignaci Garcia (Compromís) i Fernando Navarro (Podem) han presentat aquest matí els Pressupostos Municipals 2020 a través d'una roda de premsa telemàtica.

180 milions d'euros han sigut distribuïts en diverses línies estratègiques, entre les quals destaquen les polítiques de benestar social, a les quals es destinen 14 milions, les ajudes als autònoms i a les petites empreses, que representen el sector més damnificat per l'aturada econòmica, i la reactivació de l'activitat a través d'una transició ecològica i sostenible. Altres inversions importants han sigut aquelles destinades a l'educació, l'emergència residencial, la igualtat i la reactivació de la cultura, l'esport i el turisme.

Aquest projecte de pressupostos és una modificació d'aquells que es van presentar abans de la pandèmia i que anaven a ser aprovats en el ple de març, que finalment va ser suspés per la declaració de l'estat d'alarma. Els membres de l'equip de govern han insistit en que els plantejaments inicials han sigut reorientats amb l'objectiu de pal·liar les conseqüències econòmiques i socials de la crisi del coronavirus. Marco ha recalcat la important necessitat de realitzar aquestes reformes malgrat que hagueren preferit unes circumstàncies diferents.

S'espera que els comptes siguen aprovats en el ple del mes de juliol i que hi haja temps suficient per a executar-les abans de la fi de l'actual exercici.

Posteriorment a la presentació, els membres de l'Ajuntament de Castelló han respost a les preguntes dels periodistes sobre els pressupostos i altres assumptes d'interés. Respecte al brot de Covid-19 localitzat en el grup Sant Lorenzo, l'alcaldessa ha assegurat que està controlat per les autoritats sanitàries.

Te puede interesar
Lo más visto