La Guàrdia Civil investiga l'emissió de certificats de control de plagues falsificats en establiments públics de la CV

Dos persones investigades per presumpta participació en els delictes contra la salut pública, estafa i falsedat documental

Successos29 de julio de 2024RedaccióRedacció
seprona 2

La Guàrdia Civil, concretament la unitat del Seprona, investiga a dos persones per la seua presumpta participació en l'emissió de certificats de control de plagues falsificats en establiments públics de la Comunitat Valenciana. Se'ls atribuïx un possible delicte contra la salut pública, estafa i falsedat documental.

Els agents van tindre coneixement de diverses irregularitats en l'emissió de certificats de control de plagues en diferents establiments públics, els quals consistixen a assegurar la desinsectació, desratització i desinfecció d'este. Es tracta d'establiments com a bars, restaurants i supermercats, els quals tracten amb productes alimentosos.

El Seprona ha pogut concloure que els investigats efectuaven aplicacions de biocides i emetien certificats en nom d'una empresa que no constava en el Registre Oficial d'Establiments. A més, la facturació dels servicis que prestava estava creada de manera irregular a fi de no ser detectats els seus servicis per la hisenda pública, arribant a suplantar la identitat de persones amb capacitat legal per a realitzar la supervisió i adreça dels tractaments. Arribant fins i tot a suplantar la identitat d'una persona que havia mort feia diversos anys.

Els investigats aprofitaven la falta d'aplicació d'estos requisits per a dur a terme l'activitat per davall del preu de mercat, la qual cosa els procurava una alta demanda dels seus servicis en tota la Comunitat Valenciana.

Te puede interesar
Lo más visto