Un llamp provoca un incendi al Desert de les Palmes a Benicàssim

L'incendi ha obligat a tallar la carretera CV-147

Successos02 de agosto de 2024JesúsJesús
Captura de pantalla 2024-08-02 a las 22.18.30


El foc afecta una zona forestal del Desert de les Palmes, entre Benicàssim i Castelló. En la zona estan treballant quatre dotacions de bombers de la Diputació de Castelló, nou unitats de bombers forestals amb dos brigades helitransportades, deu mitjans aeris, un coordinador forestal, una unitat de comandament i una unitat de direcció, a més de dos dotacions dels bombers de l'Ajuntament de Castelló.

De moment, no es considera necessari evacuar la urbanització de Montornés a Benicàssim. Els veïns, preocupats, estan tractant de refrescar l'entorn forestal amb els seus propis mitjans i alguns han decidit marxar-se a causa de la por causada per la gran columna de fum visible des de gran part de la comarca.

La Guàrdia Civil ha tancat la carretera CV-147, en el quilòmetre 16, a causa de l'evolució de l'incendi. La preocupació és alta, ja que les flames afecten una zona dins del paratge natural.  La dificultat principal és l'accés terrestre. La pluja s'està assecant i, encara que el perímetre inicialment no és gran, ha guanyat força en poc de temps. Els efectius desplegats estan atacant el cap del foc amb diverses càrregues per a tractar de detindre el seu avanç.

Vicent Sales, portaveu de l'Ajuntament de Castelló, i Sergio Toledo, primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Infraestructures i Servicis Públics de Castelló, s'han desplaçat al lloc avançat de comandament per a rebre informació de primera mà i supervisar l'evolució de l'incendi i les labors d'extinció.

Te puede interesar
Lo más visto