Onda llança un pla de sostenibilitat amb suport de la Unió Europea

El municipi invertirà 60.000 euros en un projecte que inclou una planta solar comunitària, il·luminació LED autònoma i estacions de càrrega per a autobusos elèctrics.

Cultura 14 de agosto de 2024JesúsJesús
street-light-lamps-and-wooden-fence-on-rural-stree-2023-11-27-05-20-04-utc

L'Ajuntament d'Onda ha llançat un ambiciós pla denominat "Onda Enersport Community and Sustainable Mobility & Lighting Pla", enfocat en la sostenibilitat i la mobilitat neta. Este projecte contempla la creació d'una planta solar comunitària en la zona esportiva de la ciutat i la instal·lació de noves lluminàries LED autònomes en diverses àrees del municipi, tot això amb l'objectiu de reduir la petjada de carboni i promoure l'ús d'energies renovables.

El projecte compta amb una inversió de 60.000 euros del fons European City Facility, part del Programa Marc Horitzó 2020 per a la Investigació i la Innovació de la Unió Europea. Estos fons es destinaran a estudis de viabilitat econòmica, tècnica i jurídica, fonamentals per a garantir l'èxit d'estes iniciatives a Onda.

La planta solar està dissenyada per a proveir d'energia renovable a les instal·lacions municipals, mentres que les lluminàries LED amb panells solars integrats oferiran una il·luminació eficient i sostenible en zones estratègiques del municipi. A més, en línia amb el compromís d'Onda amb la mobilitat elèctrica, s'avaluarà la instal·lació d'estacions de càrrega per a autobusos elèctrics en els polígons industrials, contribuint a la reducció d'emissions de CO₂ i facilitant la transició cap a un transport públic més net.

Vicent Bou, regidor d'Innovació i Projectes Europeus, ha subratllat la rellevància del pla: "Amb este projecte, Onda es consolida com un referent en sostenibilitat i mobilitat elèctrica a Europa. Continuem treballant al costat dels nostres ciutadans i socis europeus per a construir un futur més net, segur i sostenible".

L'Ajuntament d'Onda també prioritza la transparència i la participació activa dels ciutadans en estos projectes. Per a això, s'implementarà un pla de comunicacions que facilitarà la participació ciutadana, assegurant que els veïns d'Onda estiguen informats i puguen aportar les seues idees i suggeriments

Te puede interesar
Lo más visto