Castelló es prepara per a una jornada de calor extrema i tempestes intenses

La província enfronta hui el risc de graníssol, vendavals i fortes pluges després de dies d'altes temperatures.

Successos22 de agosto de 2024JesúsJesús
rain-on-umbrella-2023-11-27-05-24-34-utc

Castelló afronta hui dijous una jornada marcada per una intensa calor, que es veurà agreujat per l'arribada de fortes tempestes. Després de diversos dies de temperatures sufocants, el panorama meteorològic es complica amb la previsió de pluja, graníssol i vents que podrien aconseguir ratxes de fins a 80 quilòmetres per hora, especialment en els municipis de l'interior de la província. Este fenomen, conegut com a rebentada tèrmica, s'espera que ocórrega al llarg de la #vesprada i nit, segons indiquen els experts.

L'Agència Estatal de Meteorologia ha activat l'alerta groga per risc de tempestes, amb preemergència entre les 14.00 i les 22.00 hores. A més, el Laboratori Europeu de Tempestes Severes ha emés un avís en el qual no es descarta la caiguda de graníssol de més de 2 centímetres de diàmetre en algunes zones. Segons els meteoròlegs, esta inestabilitat es deu a la presència de diversos tàlvegs febles que travessen la Península Ibèrica, generant un ambient sec i calorós sota baixes pressions que podrien desencadenar tempestes severes i rebentades.

El supervisor de fenòmens meteorològics singulars de Aemet, Sinobas, ha pronosticat una elevada densitat de llamps durant estes pluges, que s'esperen localitzades però intenses. A nivell nacional, Aemet ha mantingut l'alerta per pluges i tempestes en diverses regions, incloent-hi les tres províncies de la Comunitat Valenciana, així com a Terol, Albacete, Conca, Barcelona, Girona i algunes àrees de Múrcia.

Els habitants de Castelló han d'estar preparats per a un canvi brusc en el clima, amb la possibilitat que les tempestes causen alteracions en la rutina diària i generen condicions perilloses en algunes zones.

Te puede interesar
Lo más visto