El Gremi d’Arts i Oficis commou en el penúltim retaule del 55é sexenni

La tradicional celebració rendix un emotiu homenatge a una jove teixidora morta, destacant la importància dels antics oficis en la cultura local

Cultura 25 de agosto de 2024JesúsJesús
2024-08-25 55 Sexenni - Retaule del Gremi d'Arts i Oficis-9

El 55é Sexenni de Morella arriba als seus últims dies, amb l'emotiva participació del Gremi d’Arts i Oficis en el penúltim retaule de la festivitat. Este gremi, un dels més antics i tradicionals de la celebració, agrupa els diferents oficis de la ciutat, representats en les seues respectives danses, i no falta mai a la seua cita cada sis anys.

En esta ocasió, el retaule ha sigut especialment emotiu per l'homenatge a Ainoa, una jove teixidora que va morir en un tràgic accident de trànsit en la N-232 el dimecres a la nit. En la seua memòria, els altres gremis, juntament amb les danses i quadres, van realitzar una ofrena floral durant la missa.

El Gremi d’Arts i Oficis va oferir dos danses protagonitzades per xiquets. La primera, la dansa de Teixidors, ret homenatge a la tradició tèxtil de la regió, amb xicotets dansaires elegantment vestits i amb barrets de feltre, teixint i desfent cintes de colors al voltant d'un pal central. La segona, la dansa d’Arts i Oficis, representa antics oficis com el de sabater, sastre, impressor, ferrer, fuster i obrer, entre altres. Els xiquets, adornats amb vestimenta acolorida i corones de flors, ballen amb gràcia mentres porten els instruments propis dels oficis que representen.

A més d'estes dos danses, el Gremi d’Arts i Oficis va presentar altres dos representacions: les Miraverges, protagonitzades per xiquet que han pres la comunió enguany, i les Santetes.

La participació del Gremi d’Arts i Oficis no sols destaca per la seua bellesa visual i la seua connexió amb la tradició, sinó també pel profund sentiment de comunitat i memòria que va evocar en este 55é Sexenni, recordant a una de les seues joves teixidores en un acte ple de respecte i carinyo.

Te puede interesar
Lo más visto