La Joventut de Morella clausura el 55é Sexenni

El Gremi de la Joventut tanca nou dies de celebracions en honor a la Mare de Déu de Vallivana, destacant amb la vibrant dansa dels Gitanetes i un final festiu

Cultura 26 de agosto de 2024JesúsJesús
2024-08-26 55 Sexenni - Retaule del Gremi de la Joventut-4

El 55é Sexenni de Morella ha arribat a la seua fi després de nou dies d'intenses celebracions en honor a la Mare de Déu de Vallivana, patrona de la ciutat. La jornada final ha estat dedicada al Gremi de la Joventut, que ha pres el protagonisme en els actes del dia, marcant el tancament d'este esdeveniment únic que només es repetix cada sis anys. Demà, la ciutat acomiadarà formalment el Sexenni amb la desmuntada dels adorns de carrer i una jornada dedicada als difunts.

El Gremi de la Joventut, que inclou a joves des de la infància fins als 40 anys, és un dels gremis més nombrosos de Morella. La seua principal contribució al retaule ha sigut la vibrant dansa dels Gitanetes, un espectacle protagonitzat per huit joves d'aproximadament 18 anys i un xic que porta un pal central. Durant la dansa, les Gitanetes entrellacen cintes al compàs de les dolçaines i el tabal, creant imatges visuals captivadores. La seua acolorida i original indumentària, juntament amb els seus pentinats i tocats distintius, van afegir un toc especial a la jornada.

El retaule del Gremi de la Joventut va culminar amb les Gitanetes, però la jornada va tindre un gir inesperat i festiu. En el seu tram final, la celebració es va transformar en una desfilada més humorística, on les danses i quadres bíblics van intercanviar rols, destacant l'esperit jovial i festiu del gremi. Est desenfade reflectix l'essència de la joventut, que aporta frescor i alegria a la tradició.

Així, conclou el novenario del 55é Sexenni, una celebració que no es repetirà fins a l'any 2030. Este esdeveniment ha tornat a reafirmar la importància de les tradicions a Morella, on els habitants s'uneixen cada sis anys per a honrar a la seua patrona i enfortir els llaços que els connecten amb la seua rica història cultural

Te puede interesar
Lo más visto