La Diputació de Castelló firma un conveni per a preservar el 'Parany'

La Diputació de Castelló destina 20.000€ per a donar suport a proves científiques que busquen compatibilitzar la caça del 'parany' amb la preservació de la biodiversitat,

Política28 de agosto de 2024JesúsJesús
Reunión presidenta Diputación con Apaval

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha anunciat un conveni de col·laboració amb l'Associació de Paranyers de la Comunitat Valenciana (Apaval), destinat a finançar la realització de proves científiques del cistell-emmalla amb la finalitat de compatibilitzar esta modalitat de caça tradicional amb la preservació de les espècies. La Diputació ha compromés una ajuda de 20.000 euros per a donar suport a estes proves, reafirmant el seu defensa del sector cinegètic.

Marta Barrachina ha destacat que, igual que en reunions anteriors amb Apaval, la Diputació manté un alt grau de sensibilitat cap a les necessitats del sector cinegètic. "Conjuminem esforços per a continuar potenciant la caça, perquè és clau per a la conservació del territori i el medi ambient", va afirmar Barrachina, subratllant la importància d'articular la regulació necessària per a recuperar el 'parany', una tradició de gran arrelament a la regió.

Des de l'inici de la legislatura, la Diputació ha mostrat un clar i ferm suport al sector cinegètic, creant una àrea específica de Caça en el seu organigrama per a brindar més suport institucional. En este sentit, Barrachina ha enaltit la labor de Apaval en la conservació del 'parany' i la seua compatibilitat amb la protecció de la fauna i la biodiversitat.

La presidenta també va anunciar que, si les proves del cistell-emmalla resulten positives, la Diputació treballarà en la creació d'una línia d'ajudes per a facilitar la seua implantació en els 'paranys'. A més, es plantejarà la firma d'un conveni singular amb Apaval per a establir l'Escola Provincial del Parany, amb cursos i jornades en diferents municipis. Si els resultats de les proves foren negatius, la Diputació apostarà per la creació d'una càtedra científica per a continuar investigant alternatives que facen viable la recuperació d'esta pràctica.

Marta Barrachina va concloure reafirmant el compromís de la Diputació en la defensa de les tradicions locals, com la caça del 'parany', i la seua determinació a continuar treballant per a assegurar la seua preservació dins d'un marc legal i sostenible.

Te puede interesar
Lo más visto