La Generalitat llança una campanya de vacunació escolar contra la grip

La nova iniciativa preveu immunitzar a uns 72.000 alumnes

Sanitat29 de agosto de 2024RedaccióRedacció
WhatsApp Image 2024-08-29 at 14.40.54

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat l'inici d'una campanya de vacunació escolar contra la grip per al pròxim curs. Aquesta iniciativa es desenvoluparà en els centres educatius que alberguen alumnes d'educació infantil i especial en la Comunitat Valenciana, i s'espera immunitzar a uns 72.000 menors. “Facilitarà la vacunació per via intranasal, sense necessitat de desplaçaments als centres de salut, afavorint així la conciliació familiar”, va explicar el president.

La campanya, que començarà l'1 d'octubre i està dirigida a xiquets nascuts en 2020 i 2021, així com a estudiants de fins a 22 anys en centres d'educació especial, sempre que les famílies donen el seu consentiment. Carlos Mazón va confessar que el Consell continua “complint i avançant” a proporcionar atenció primària per a “garantir la sanitat pública i de qualitat”.

Mazón va destacar que aquesta iniciativa, coordinada entre les Conselleries d'Educació i Sanitat, és un pas més en el compromís del Consell amb l'atenció primària i la sanitat pública. La vacunació busca protegir els menors i evitar la transmissió de la grip a persones vulnerables, com a ancians o pacients amb patologies prèvies. Als menors d'educació infantil se'ls administrarà de manera intranasal i solament als infants que no mostren contraindicacions a la vacuna.

La campanya segueix l'èxit d'una experiència pilot realitzada l'any passat en els centres docents d'Elda, la qual cosa ha afavorit la inclusió d'aquesta pràctica en la resta de departaments de la Comunitat Valenciana.

Te puede interesar
Lo más visto