El material escolar de la tornada a l’escola costa entre 70 i 120 euros per xiquet

Les botelles d’aigua i embolcalls d’entrepans són els productes més demandats este any

Educació 02 de septiembre de 2024RedaccióRedacció
Captura de pantalla 2024-09-02 a les 14.46.34

Setembre és un mes d'inicis, s'acaben les vacances i arriba la tornada a la classe. Per als xiquets és un moment agredolç, tornen les classes però també és el moment de reencontrar-se amb els seus companys. Els pares tenen un problema afegit, fer malabars amb els diners per a arribar a fi de mes afrontant les despeses del nou material escolar. Macarena Sayago és la cap de botiga d’Abacus Cooperativa en Castelló i explica que els diners varien segons l’etapa educativa en la que es troba l’alumne. “En primària es solen gastar una mitjana de 70 euros per xiquet, i entre 100 i 120 per a secundària i batxillerat”, assegura Sayago.

A una setmana d’iniciar-se el curs acadèmic ja han començat les primeres compres de la temporada, però Sayago afirma que quan més es nota és després de la primera setmana, perquè els alumnes ja tenen les llistes amb el material que necessiten. En estes llistes sempre estan les llibretes "és una cosa que tots els anys s’han de canviar”. A més a més, bolígrafs, subratlladors, corrector i recanvi per als carpesans no poden faltar en les compres dels estudiants. Per altra banda, està la motxilla un producte que solen reutilitzar i no crea despesa tots els anys.

La sostenibilitat pren importància en les noves generacions que aposten per un esmorzar més saludable i amb embolcalls no contaminants. “Hem notat que el que més compren són les botelles d’aigua i embolcalls d’entrepans”, explica Sayago. Estes compres no sols ajuden al medi ambient, també a les butxaques, ja que és una forma d’estalviar en el dia a dia. Però sense cap dubte el major estalvi ve de la mà de les xarxes de llibres. Moltes famílies trien entrar en la roda de llibres reutilitzats que segons la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana ajuden a reduir el preu final ens uns 300 i 400 euros.

Te puede interesar
Lo más visto