Diputació de Castelló prepara el dia de la província per al pròxim 27 de setembre

La Mare de Déu del Lledó rebrà una medalla de bronze el dia de la província

General04 de septiembre de 2024RedaccióRedacció

El dia de la província de Castelló se celebrarà el 27 de setembre al municipi de Tírig. La imatge de l’arquer sobre el mapa de Castelló és el nou cartell creat per la diputació de Castelló per a commemorar este dia. “Este any hem volgut que l’arquer torne a casa”, ha explicat Marta Barrachina. La imatge de l’arquer que representa la “valentia i a tots els castellonencs” torna a Tírig, el poble on se situen les pintures rupestres del museu de la Valltorta, i on se celebrarà l’entrega d’honors i distincions de la Diputació Provincial de Castelló.

Este any serà el primer que es concediran medalles en les tres categories: or, plata i bronze. Vicent Traver Calzada, el pintor borrianenc, serà el guardonat amb l’alta distinció de medalla d’or. Les distincions de medalles de plata les obtenen el Museu de la Valltorta en mèrit de les Arts, Penyagolosa Trails amb el mèrit Esportiu, la Càtedra d’Activitat Física i Deontologia de l’UJI amb el mèrit d’Innovació, i finalment la Fundació Hospital Provincial en el mèrit Solidari. Com a principal novetat aquest any es concediran guardons de bronze, els quals recauen en la Unió de Mútues, pel seu vigèsim aniversari, i La Mare de Déu del Lledó pel 100 aniversari de la seua coronació. “Amb aquesta medalla volem reconéixer la importància de la coronació de la patrona dels Castellonencs, a la qual la ciutat de Castelló li professa terna devoció”, destaca Barrachina.

El cartell és la imatge de l’arquer sobre el mapa de Castelló, representat amb colors terra i un fons de paper arrugat, com el terra muntanyós característic de la nostra província. La presidenta ha expressat la intenció que aquesta imatge perdure per a la resta d’anys i seguisca sent emblemàtica per a tots, perquè “l’esperit indomable representa a tots els castellonencs i castelloneres, transcendix fronteres i limitacions geogràfiques”, assegura Barrachina.

Te puede interesar
Lo más visto