Minut de silenci pel crim masclista ocorregut a Castelló

Este any 34 dones han perdut la vida al nostre país víctimes de violència de gènere

Successos04 de septiembre de 2024RedaccióRedacció

Una dona de 45 anys perdía la vida a les mans de la seua parella a Castelló. Després de la confirmació de què es tracta d'un cas de Violència de Gènere la Diputació de Castelló ha convocat un minut de silenci en senyal de repulsa. 

Seguidament l'Ajuntament de Castelló celebrava també un minut de silenci en senyal de repulsa a este crim. En finalitzar, Antonia García, subdelegada del Govern a Castelló ha declarat que en una societat democràtica és incompatible amb la violència que pateixen les dones. Després de ser preguntada per què la víctima va eixir del sistema Viogen en 2023, la subdelegada afirma que no es pot obligar a no compartir la seua vida amb algú.

Per part seua, l'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco ha volgut mostrar el seu rebuig absolut a este crim i el d'altres 33 dones més en el que va d'any.

En la plaça Major també s'ha concentrat l'Associació de Dones per la Igualtat de Castelló, les qui han volgut denunciar els crims de violència de gènere com a “terrorisme masclista”.

Una vegada més, queda en el punt de mira la necessitat d'agilitzar els tràmits burocràtics. També, la necessitat que els familiars o veïns puguen ajudar a una persona que està en una situació determinada sense que esta haja de donar el seu consentiment per a evitar que la persona afectada arribe al límit o a la pitjor de les situacions com ha sigut el cas de Lorena. Perquè l'autor del crim ja tenia una ordre d'allunyament i una denúncia per apunyalament el mes de març passat a més de conèixer-se diferents amenaces a la família i l'entorn d'ella. 

Te puede interesar
Lo más visto