La Diputació reunix referents de l'emprenedoria amb motiu del Dia de la Dona Emprenedora
El 19 de novembre es busca visibilitzar la presència femenina al sector de l'emprenedoria.
Les pluges dels últims dies afavorixen a la Província de Castelló, però no són suficients
General06 de septiembre de 2024 Àngela BerlangaEls productors de cítrics de la província de Castelló es veuen obligats a lluitar contra una nova plaga provinent de Sud-àfrica, els ‘scirtothips’, la qual se suma al ‘cotonet sud-africà’. Esta nova plaga afecta sobretot en la floració de l'arbre i els brots més joves. Una vegada més es posa en el punt de mira la necessitat d'imposar el tractament de fred en cítrics que provenen d'altres continents.
En la normativa actual de la Unió Europea no s'obliga altres països a utilitzar el tractament del fred ni tampoc a passar els mateixos controls que passen els aliments que sí que es produïxen a Espanya. En paraules del president de La Unió de Llauradors i Ramaders, Carles Peris: “no s'instaura perquè és més car transportar en contenidors refrigerats”. Mentrestant, el sector primari de la Comunitat Valenciana observa com pugen els costos de producció, entre ells també el de tractament de plagues, però no es veu reflectit en el preu de venda. Segons ens indiquen des de La Unió, l'intermediari és qui més gana.
“Si ens fixem en les xifres dels olivars, els agricultors han pujat un 4% la venda del producte, de l'oli d'oliva, mentres que el consumidor final l'està adquirint en el supermercat un 59% més car”, ens indica Peris. A més assegura que enguany a causa de la sequera la producció d'oli d'oliva valencià serà un 90% menys, quasi inexistent.
En el cas de la ramaderia, sector important a la província de Castelló, s'han pujat els costos de producció un 60%, també a causa de la sequera. Al no haver-hi pastura natural disponible ni a penes aigua, és el propi ramader el que ha de comprar els productes d'alimentació dels animals.
D'altra banda, les pluges caigudes en els últims dies han afavorit molt el terreny a la província de Castelló, si bé encara no són suficients. No han tingut la mateixa sort a l'interior de València on s'ha perdut gran part de la collita a causa de la pedra. El sector vinícola s'està veient molt afectat per la baixada de producció i la pujada dels seus costos.
Per tot això des de La Unió de Llauradors i Ramaders demanen millores en els preus i ajudes a la Unió Europea i el Govern en un moment excepcional com el de la llarga sequera que s'està vivint. A més demanen frenar les plagues i obligar a utilitzar el tractament en fred als cítrics importats. D'altra banda, anima al consumidor a llegir les etiquetes i fixar-se en les Denominacions d'Origen (DO) i en les Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) dels aliments consumint així un producte de proximitat i de temporada.
Entrevista completa ací.
El 19 de novembre es busca visibilitzar la presència femenina al sector de l'emprenedoria.
Casetes de fusta i espectacles d'animació són les novetats aquest any
Hi haurà suficients cultius per a abastir la venda nacional i les exportacions, sense la necessitat d'importacions
L'Ajuntament de Castelló reconeix el comerç local veterà de la ciutat
Les subvencions busquen fomentar l'associacionisme i donar suport a iniciatives de salut, educació i benestar social en tota la província.
L'Ajuntament renova el paviment de diverses vies clau de la ciutat i els seus voltants, amb l'objectiu de facilitar el trànsit i millorar la seguretat viària.
El nou sistema de compra en línia permet als veïns adquirir productes del Mercat Central i Sant Antoni i arreplegar-los en taquilles distribuïdes per tota la ciutat.
L'exposició estarà oberta fins al 9 de febrer al Menador de Castelló
Un esdeveniment esportiu per a fomentar la inclusió i el treball en equip
Hi haurà suficients cultius per a abastir la venda nacional i les exportacions, sense la necessitat d'importacions
Casetes de fusta i espectacles d'animació són les novetats aquest any