Inma Castell dona 5.800 euros l'Hospital Provincial de Castelló

La periodista ha donat els diners recaptats pel seu llibre “El maratón de mi vida. Convivir con el càncer es posible” a la investigació del càncer de pulmó

Sanitat06 de septiembre de 2024RedaccióRedacció

La Vinarossenca va publicar el seu llibre a octubre de 2023 i en menys d’un any ha venut 700 llibres i recaptat 6 500 euros, dels quals 5 800 ja estan invertint-se en investigació. La vida d’Inma va fer un gir de 360º el 2019 quan li van diagnosticar càncer de pulmó. Però contra tot pronòstic la periodista va iniciar la marató més important de la seua vida, no volia aturar la seua carrera ni les seues relacions, i amb molt d’esforç i ajuda dels seus, seguix demostrant que conviure amb el càncer és possible. 

El llibre dona resposta a preguntes tan importants com el sexe, l’esport, i el dia a dia amb la malaltia. “Totes estes preguntes que algunes et pot contestar un oncòleg i altres no”, explica Castell. La malaltia passa a formar part de la teua vida i has d’aprendre a viure de nou, per això moltes vegades es busquen testimonis dels quals ja ho han viscut. “Són preguntes que de vegades es fan, però no saben a qui fer-les”, conclou. 

Tots els diners invertits van destinats a la recerca de ferramentes i marcadors per a avançar-se a aquestes toxicitats. L’oncòloga mèdica i investigadora Ángela Montes explica que la immunoteràpia ha revolucionat el paradigma del càncer de pulmó, però té la seua part d’ombra. “En les toxicitats per immunoteràpia, no podem predir en quin moment solen aparèixer o que pacients tenen més predisposició”, explica Montes. 

Les seues inquietuds per adaptar la malaltia a la seua vida quotidiana l’ha portat a compartir la seua experiència i vivències a través d’un llibre. Amb aquesta acció doble Castell comparteix l’experiència i recapta per a la investigació. “He segut una persona molt transparent, a mi m’agrada parlar de càncer en totes les lletres”, manifesta Castell. A més a més, també ha insistit em la importància de parlar del càncer perquè “és la pandèmia del segle XXI” i ha destacat la necessitat d’invertir en investigació.

Entrevista completa aquí

Te puede interesar
Lo más visto