I Jornada gastronòmica de la coca de Castelló

Una coca amb creïlla, ametla, ous i llima

Gastronomía13 de septiembre de 2024RedaccióRedacció
Captura4

El gremi de forners de Castelló junt amb l’ajuntament ha organitzat la I Jornada gastronòmica de la Coca de Castelló. Una iniciativa que donarà a conéixer este producte identitari de la ciutat i als forns i pastisseries que formen part del gremi. Una de les primeres activitats ha estat repartir 2.200 trossos de coca a la plaça major de Castelló. Diversos membres del gremi amb patronat de turisme van estar el dilluns 10 de setembre per a donar inici a la jornada. La resta de dies fins al 22 de setembre es podrà comprar a qualsevol dels establiments participants una porció de “Coca de Castelló” acompanyada d’un café o refresc per 3,20 €, o sols la porció per 2 €.

Captura2

“La coca de Castelló és la insígnia de la capital per excel·lència”, explica César Solsona, gerent de Pans i Pastes Castelló. Una de les qualitats que fa especial aquest dolç és que es cuina amb creïlla i no conté farina. Hi ha constància que aquesta coca es va començar a preparar des que es va introduir la creïlla a estes terres, i encara que alguns varien els ingredients els originals són: “creïlla, ametla, ous i llima. No du ni una gota de farina”. A més a més, la coca du la silueta del fadrí de Castelló. “A ningú se li ha ocorregut esta mescla més que ací”, conclou Solsona.

Captura3

Una coca molt especial i única de la ciutat que ha fet que l’ajuntament aposte per este producte i sector. Els forners són un gremi amb una manca de relleu generacional i aquestes jornades poden ajudar a trobar nous clients i treballadors. Encara que la millor promoció va ser a través de la loteria el 26 de febrer de 2023. “El bolet de l’onze és la major propaganda que ens han fet en la vida”, confirma Solsona.

Entrevista completa aquí.

Te puede interesar
Lo más visto