El Fons de Compensació 2020 destinarà 4 milions als municipis de les zones eòliques

L'objectiu és que tots els municipis que d'alguna manera estan inclosos en el Pla Eòlic es vegen beneficiats

General 10 de julio de 2020 REDACCIÓ
parqueeolico1mini_NoticiaAmpliada_NoticiaAmpliada

La Conselleria d'Economia, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d'Ivace Energia, ha obert la convocatòria del Fons de Compensació del Pla Eòlic 2020, que destinarà enguany un total de 4,12 milions d'euros entre els municipis de zones eòliques.

El Fons de Compensació contempla subvencions econòmiques per als municipis on s'està desenvolupant el Pla Eòlic amb l'objectiu de contribuir a revitalitzar les zones d'interior.

El Fons de Compensació es nodreix del cànon que els promotors eòlics realitzen a Ivace-Energia i la seua finalitat és que tots els municipis de la zona que d'alguna forma estan inclosos en el Pla Eòlic es vegen beneficiats i no sols aquells en els quals s'han construït parcs eòlics.

En la Comunitat Valenciana, existeixen un total 33 parcs eòlics en funcionament que aporten al sistema un total de 1.169 megavats. Els parcs estan repartits en 9 zones, situades a les províncies de Castelló i València.

A Castelló hi ha 16 parcs eòlics en funcionament procedents de les zones 1,2,3 i 6, que aporten al sistema un potència elèctrica de 590 megavats. Els 14 parcs restants que estan en funcionament, estan situats a la província de València, en les zones 7, 8, 10, 11 i 12 i sumen una potència total de 579 megavats.

Distribució dels fons

A través del Fons de Compensació, Ivace Energia subvenciona cada any aquells projectes presentats per les corporacions locals que suposen la millora les infraestructures rurals i de serveis.

En la distribució dels fons tenen prioritat en primer lloc aquells municipis que no alberguen parcs però sí que alberguen infraestructures d'evacuació de l'energia elèctrica que es genera en ells, com a línies elèctriques i subestacions. En segon lloc, els que no alberguen parcs però aquests parcs sí que siguen visibles des del municipi.

En tercer lloc, aquells que sense albergar parcs sí que tenen infraestructures d'obra nova o ampliació de camins d'accés als parcs i en últim lloc es valoraran els municipis que sí que alberguen parcs, ja que aquests municipis ja perceben ingressos per llicència d'activitats, imposat de béns immobles, etc. 

Te puede interesar
Lo más visto