Gastroesmorzars 2024 reuneix a quasi 100 bars per a celebrar l'esmorzar valencià

La iniciativa gastronòmica, que se celebrarà del 24 de setembre al 8 d'octubre, ofereix propostes locals per a posar en valor la tradició de l'"esmorzar"

Gastronomía19 de septiembre de 2024Ernesto BirembergErnesto Biremberg
IMG_8006

Gastroesmorzars torna amb la seua segona edició, unint a prop de 100 establiments de la Comunitat Valenciana en una celebració del tradicional esmorzar o "esmorzar", una costum profundament arrelada en la regió. Aquesta campanya, organitzada per la Confederació d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR) i Turisme Comunitat Valenciana, ofereix menús complets que inclouen entrepans, coques, adobats, fruits secs i el tradicional "cremaet" o carajillo. Amb preus que oscil·len entre els 6 i els 18 euros, la iniciativa busca fer accessible aquesta experiència a tot el públic.

IMG_8007

Els bars i restaurants participants es troben distribuïts per les tres províncies, amb una gran varietat de propostes que destaquen per l'ús de productes locals. Entre les opcions més destacades es troben locals com Cal Carrero i La Mesedora a València, reconeguts per la seua participació en el Campionat d'Espanya de Bocates, així com altres espais emblemàtics d'Alacant i Castelló. Els assistents podran gaudir d'entrepans com el de secret a la brasa amb alls tendres i ous del Restaurant Quitín, o la coca de salaons alacantins d'Els Futbolins. A més, alguns locals oferiran plats més elaborats com xipirons de llotja i carns a la brasa.

IMG_8008

La campanya té també un enfocament turístic, ja que busca promocionar l'esmorzar valencià més enllà de les fronteres locals. S'ha creat una guia bilingüe per a donar a conéixer aquesta tradició gastronòmica en fires internacionals com Madrid Fusión o Fitur, a més d'esdeveniments promocionals de la Comunitat Valenciana. Tot el contingut i els establiments participants poden consultar-se en la pàgina web oficial, www.gastroalmuerzos.com, on els usuaris poden accedir a un mapa interactiu amb les diferents ubicacions.

Te puede interesar
Lo más visto