Alberto Echavarría: “No estem caient al ritme que vam caure en anys anteriors, però continuem caient"

Des d'Ascer afirmen que el sector del taulell nacional esta perdent competitivitat

Economía20 de septiembre de 2024RedaccióRedacció

Dilluns que ve comença la gran fira internacional de Cersaie en la qual més de 70 empreses pertanyents a l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics. Alberto Echavarría, secretari general d'Ascer advertix: “Portem un estiu un poc pausat, per dir-ho amb termes plàcids. Hem tancat un primer semestre en caiguda este 2024, sumant-ho a les dades de 2023 que ja eren dolents”.

Des d'Ascer asseguren que els números no són tan greus com fa uns mesos. “No estem caient al ritme que vam caure en anys anteriors, però continuem caient. Continuem esperant una reactivació a nivell internacional. La Unió Europea i els Estats Units són els nostres principals mercats”, afig Echavarría. Pel que la situació geopolítica tan inestable en la qual ens trobem sumat al període electoral de molts dels països que suposen un potencial comprador és complicada.

El gruix del producte quant al taulell i paviment ceràmic continua sent ceràmica sanitària (bany i cuina). “Això posiciona molt bé als competidors de fora de la Unió Europea que han d'adaptar-se al que més s'embene i ells tenen la mateixa tecnologia perquè compren als mateixos productors de tecnologia, el mateix know-how de tècnics perquè segurament són tècnics espanyols o italians els que han posat en funcionament les seues fàbriques i això que ells facen xicotets catàlegs molt específics i molt barats”, afirma Echavarría. “Tenen menys costos de producció i el desevolupament li ho hem fet nosaltres. Portem 50 anys de desenvolupament tecnològic i investigació”, afig el secretari general d'Ascer.

L'expectativa de cara a Cersaie

Les empreses s'acosten amb il·lusió i amb ganes, és una de les dos grans fires internacionals del sector i la que més atrau per expositors i compradors. “Les inversions que es fan justifica l'interés que tenen les empreses d'estar en Cersaie”, afirma Alberto Echavarría. “Ningú confia que una fira et traga d'una situació apurada, però este tipus de fira és un ventall molt gran i un aparador genial per a ensenyar el teu producte a un ventall enorme de visitants i possibles compradors”, afig el secretari general d'Ascer.

Te puede interesar
Lo más visto