Albert Puig: «Intentaré deixar a Castelló el més alt possible»

General 11 de julio de 2020 Raquel Artuñedo
Albert Puig

Albert Puig Solà és atleta i model. Va ser campió d'Espanya en llançament de pes als 16 anys i ara, als seus 19 anys, és el representant de Castelló en Míster Internacional Espanya 2020. Els seus primers passos van ser als 17 anys, quan li van proposar participar en una desfilada. Des de llavors, s'ha format en interpretació, passarel·la i estudia programació neurolingüística.

—La pandèmia ha suposat algun canvi en els teus plans?

—Bastants. Principalment perquè la selectivitat s'anava a celebrar abans i això ha fet que s'allargue el curs. A més, ens han hagut de retardar el concurs. Però no passa res, tot es fa perquè estiguem sans i que s'acabe la pandèmia.

—Quines són les teues aficions?

—M'encanten els esports, sobretot l'atletisme i la bicicleta. També m'apassiona la muntanya, és una cosa que em ve del meu pare. I escoltar flamenc perquè em recorda al meu avi i m'emociona.

—Si hagueres de definir-te amb un adjectiu perquè la gent et coneguera millor, quin seria?

—Perseverant. M'agrada fer totes les coses que puc el millor que sé.

—Per què vas decidir endinsar-te en aquest món?

—Em vaig endinsar per casualitat. Vaig començar en l'atletisme i tenia bastant èxit, de fet, vaig ser campió d'Espanya. Un dia em van proposar participar en una desfilada i vaig decidir provar. Des d'aquell dia m'apassiona. He conegut un món captivador com és el de la moda.

—I quina és la teua trajectòria en aquest món?

—He participat en deu desfilades a València, Alacant, Castelló i Madrid. I, a més, aquest certamen.

—Per què vas decidir presentar-te per a ser Míster Castelló?

—Jo estava en l'atletisme, mai hauria pensat a ser model, però vaig provar. Em vaig presentar per a ser Míster València i vaig quedar finalista, l'únic de Castelló. Al poc temps vaig rebre una trucada del president de Míster Espanya, que em va oferir ser Míster Castelló 2020. Vaig acceptar encantat.

—I com et vas sentir al saber que t'havien triat?

—Em va fer molta il·lusió. Estava amb la meua mare preparant el sopar i vaig rebre la trucada. Em va sorprendre gratament, per la qual cosa no vaig dubtar i vaig dir que sí. Volia representar a la meua província i fer el que estiguera a les meues mans per a guanyar el concurs.

—Quant temps has estat preparant-te?

—Em vaig assabentar que era Míster Castelló una mica abans de la pandèmia. A partir d'ací em vaig apuntar a un centre d'entrenadors personals per a planificar entrenaments, dieta i tots els requisits per al certamen.

—Quines oportunitats creus que pot oferir-te aquest títol?

—Viure una experiència única, conèixer a gent de tota Espanya i fer amistats.

—De moment, ha canviat en alguna cosa la teua vida?

—Sí, en l'estil de vida. Canviar de l'atletisme al modelatge requereix unes rutines diferents.

—I per a la teua família?

—Són un suport molt important per a mi. Estan molt contents i em transmeten molt afecte i emoció.

—Has pensat a quedar-te a Castelló per a seguir amb la teua carrera professional o tens pensat cercar oportunitats en altres llocs?

—M'agradaria formar-me com a model a València. Estic mirant una agència allí perquè el món de la moda es mou més allí que ací a Castelló.

—Quines són les teues aspiracions en la vida, a què t'agradaria dedicar-te?

—Com a somni m'agradaria viure del modelatge. Però també m'agradaria ser fisioterapeuta perquè m'apassiona el cos humà.

—Com has vist a la competència al concurs?

—És un certamen a escala nacional i el nivell està molt alt. Faré tot el que puga i gaudiré al màxim.

—Quins consells donaries a algú que vol presentar-se?

—Que ho gaudisca perquè és una experiència meravellosa. Pots conèixer a companys que després es convertisquen en amics per a tota la vida.

—Quina és la teua actitud davant el concurs?

—Tinc una actitud molt positiva. Intentaré deixar a Castelló el més alt possible. Estic concentrat i preparat física i mentalment per a donar el millor de mi.


Albert Puig representarà a la província de Castelló en Míster Internacional Espanya 2020. El certamen se celebrarà a Orpesa entre el 19 i el 26 de juliol. Li desitgem molta sort en aquesta aventura.

Te puede interesar
Lo más visto