Desarticulat un entramat criminal dedicat al trànsit internacional de residus

En el que portem d'any, s'han realitzat un total de 4.861 actuacions per infraccions penals relacionades amb el medi ambient

Successos18 de octubre de 2024RedaccióRedacció
2024-10-18_operacion_zikina_03

La Guàrdia Civil, en el marc de l'Operació “ZIKINA”, ha investigat a sis persones físiques i dos jurídiques pertanyents a una organització criminal internacional dedicada al tràfic il·lícit de residus entre França i Espanya. Operaven transportant i recepcionant, respectivament, residus de construcció i demolició que havien d'haver sigut eliminats al país d'origen. Estos residus eren declarats a Espanya com a valorització, residus als quals se'ls pot donar un altre ús.

Cada any es transporten entre països de la UE uns 70 milions de tones de residus dels quals entre un 15% i un 30% podrien ser il·legals. Només a la Unió Europea, segons estudis recents, el tràfic il·lícit de residus genera anualment ingressos d'entre 4.000 i 15.000 milions d'euros.

En el que portem d'any, s'han realitzat un total de 4.861 actuacions per infraccions penals relacionades amb el medi ambient, amb una taxa d'esclariment superior al 80%.

Te puede interesar
Lo más visto
Halloween Grao Ester Giner

La vesprada més terrorífica es viu al Grau

Redacció
General22 de octubre de 2024

La Tinenta Alcalde del Grau, Ester Giner, i la presidenta de l'Associació de Comerços del Grau, Teresa Campos han donat a conéixer les activitats previstes per al 31 d'octubre