“Músiques per a la Vida” un projecte innovador a l’Hospital de La Magdalena

El projecte combina cant, expressió rítmica i corporal, i l'ús d'instruments per a fomentar la recuperació física i emocional dels pacients i els seus familiars.

Sanitat23 de octubre de 2024RedaccióRedacció
hospital 1

De l'Alcora a l'Hospital La Magdalena. Aquesta setmana ha començat la implementació del projecte “Músiques per a la Vida” al centre hospitalari castellonenc. Es tracta d'una iniciativa innovadora desenvolupada per la Càtedra l'Alcora d'Investigació Musical i Qualitat de Vida fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament i l'UJI- que busca promoure el benestar integral dels pacients a través de la música.

Es tracta de tota una fita. I és que, per primera vegada, un projecte d’aquestes característiques es du a terme en un entorn hospitalari, oferint sessions setmanals a pacients de La Magdalena. Les activitats estan obertes també als seus familiars i a personal sanitari, generant un ambient més pròxim i positiu. A més, els pacients que hagen rebut l'alta podran continuar participant en les sessions, la qual cosa assegura la continuïtat dels beneficis emocionals i físics que oferix aquesta experiència.

hospital 8

L'equip d'investigació inclou a Ana Mª Sánchez i Inmaculada Alcalá, de la Universitat Jaume I, Héctor Nebot, de l'Hospital La Magdalena i Helena Mondragón, neuropsicòloga. A més de la col·laboració d'institucions i empreses com el Grup Torrecid, la Caixa Rural l'Alcora i l'empresa Emigrés. A la posada en marxa de la iniciativa han assistit la regidora de Polítiques Inclusives i Igualtat de l'Ajuntament de l'Alcora, Tica Pons, i la directora de la Càtedra, Ana Vernia.

hospital 12

Te puede interesar
Lo más visto