Oltra destaca la importància de la municipalització dels serveis socials

Destaca la Renda Valenciana d'Inclusió (RVI) com a eina per a combatre situacions d'exclusió social agreujades per la #COVID19

General 13 de julio de 2020 REDACCIÓ
Oltra

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha afirmat que els serveis socials de proximitat són l'eina important per a l'atenció de les persones en situació de vulnerabilitat.

«Els ajuntaments són la primera porta a la qual truca un veí o una veïna» quan té un problema, ha declarat la responsable autonòmica, qui ha recordat que l'11 per cent del pressupost del seu departament està destinat a reforçar les polítiques municipals.

Oltra ha presidit aquest dilluns la reunió del grup de treball de serveis socials de la Comissió de Reconstrucció amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). La trobada, que s'ha desenvolupat per videoconferència, ha valorat el treball que s'està realitzant des de l'administració autonòmica.

El document de treball de la comissió proposa que el document definitiu incloga mesures com establir serveis i programes a través de les mancomunitats per a municipis xicotets en l'àrea de diversitat funcional i majors; així com mantenir el reforç de l'atenció domiciliària, reforçar la col·laboració amb les entitats del Tercer Sector com a complement als serveis socials.

A més, el grup de treball ha remarcat la necessitat de garantir la resposta habitacional i alimentària o d'implantar plans específics, a més dels existents, d'atenció en barris preferents.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha afirmat que la pandèmia «ha deixat amb una major precarietat econòmica» a les famílies en risc d'exclusió social que resideixen en aquestes zones. Per això, ha incidit en què l'eina fonamental per a combatre aquestes situacions d'exclusió és la Renda Valenciana d'Inclusió (RVI).

La RVI ha sigut un altre dels punts tractats en la reunió i forma part de les mesures per a la reconstrucció de la Comunitat Valenciana. Sobre aquest tema, el document aprovat en la comissió, indica la importància de coordinar aquesta prestació amb l'Ingrés Mínim Vital (IMV).

També s'ha considerat la necessitat de fomentar els recursos per a prevenir i pal·liar els delictes de violència de gènere. La pandèmia i la consegüent quarentena, ha explicat la vicepresidenta, «ha acrescut les situacions propenses» a la comissió d'aquests delictes.

Te puede interesar
Lo más visto