Sagunt a Escena dona la benvinguda a la cultura en viu amb l'edició més àmplia

Comptarà amb 11 estrenes absolutes, entre les quals 'Elektra.25' d'Atalaya, amb la direcció de Ricardo Iniesta, nominat als Premis Max

Cultura 13 de julio de 2020 REDACCIÓ
Sagunt_a_Escena_2020_01

El director general de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), Abel Guarinos, ha presentat la 37 edició del festival Sagunt a Escena amb el lema 'Recuperem l'escena'. En aquesta edició del festival, organitzat per l'IVC, que compta amb la col·laboració de la Diputació de València, l'Ajuntament de Sagunt i de diversos patrocinadors, el responsable de l'IVC ha estat acompanyat per la diputada de Teatres de la Diputació de València, Glòria Tello; l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el director del festival, Juan Vicente Martínez Luciano.

Segons Abel Guarinos, han volgut «aprofitar que per fi, després de mesos molt durs sense poder gaudir de la cultura en viu, finalment arribem a un estiu en què es pot programar seguint totes les mesures de seguretat establertes». 

«És per això que hem plantejat una programació condensada en un mes, però ampliada quant a propostes, 7 més que en l'edició passada. Gràcies al pla 'reaCtivem' hem augmentat el pressupost del festival en 100.000 euros, que han permés programar més activitats però, sobretot, comptar amb 11 estrenes absolutes, que fan encara més atractiva la proposta», ha afegit.

El festival s'obrirà el 4 d'agost amb l'estrena musical a la Pujada al Castell d''Homenaje a Alicia de Larrocha', de Jorge Tabarés. Es desenvoluparà fins al 5 de setembre amb 39 propostes de teatre, dansa, música, circ i espectacles de carrer: 11, al Teatre Romà; 7, a la Glorieta; 7 més, a la Pujada al Castell; 2, al Centre Cívic del Port; 4, al Centre Cultural Mario Monreal; 5, a l'Auditori Joaquín Rodrigo, que s'hi afix com a nou espai del festival; 2, a la Casa de la Cultura, i 1, a la Casa dels Berenguer, a part de la programació del festival Ressona de Sagunt en Viu, que compta amb la col·laboració de Sagunt a Escena. 

De les estrenes absolutes, 4 d'aquestes són al Teatre Romà: la primera, 'Incovidsació en do major', serà el 5 d'agost, un espectacle de música i dansa ideat per a obrir aquesta edició a l'escenari principal del festival. Compta amb la direcció musical de 'Chapi', la coreografia i la direcció de Sol Picó i la col·laboració de Carles Dénia.

Un altre dels plats forts és l'estrena absoluta al Teatre Romà d''Elektra.25', d'Atalaya i dirigida per Ricardo Iniesta, nominat als Premis Max. Es podrà veure el 8 d'agost.

El 29 d'agost arriba l'estrena d''Eduardo II, Ojos de Niebla', de La nariz de Cyrano. I el 4 de setembre, i amb motiu del 25 aniversari de la companyia valenciana Hongaresa Teatre, s'estrena la tragicomèdia 'Saguntilíada'. 

Un any més arriba a Sagunt a Escena una producció del Festival de Teatro Clásico de Mérida amb Petación Espectáculos y Mixtolobo els dies 22 i 23 d'agost. Es tracta d''Anfitrión', de Molière, i compta amb actors com Manuel Galiana, Pepón Nieto, Fele Martínez i Paco Tous.

Pel que fa a música, el 18 d'agost el grup Manel presenta el seu últim treball, 'Per la bona gent', i el 5 de setembre tancarà el festival l'Orquestra de la Comunitat Valenciana.

El director del festival, Juan Vicente M. Luciano, ha comentat que «en aquesta edició comptem amb una presència important de companyies valencianes i activitats amb segell valencià, 24 de les propostes ho són, 4 de les quals al Teatre Romà».

Una edició més, el preu de les entrades del festival es manté i les entrades més cares són de 24 euros. La programació de la Glorieta, la Pujada al Castell, el Centre Cívic i la Casa dels Berenguer és gratuïta.

Te puede interesar
Lo más visto