El Museu de Belles Arts inaugura l'exposició 'Ramon Llull i l'encontre entre cultures'

Es podrà visitar del 16 de juliol al 6 de setembre

Cultura 15 de julio de 2020 REDACCIÓ
Museu Belles Arts Castelló

El Museu de Belles Arts de Castelló presenta l'exposició 'Ramon Llull i l'encontre entre cultures' en el marc del 700 aniversari de la mort d'aquest gran personatge de la cultura mediterrània. L'exposició es podrà visitar del 16 de juliol al 6 de setembre, amb entrada debades.

L'exposició fa un recorregut per la vida i l'obra del pensador mallorquí tot destacant la faceta del diàleg intercultural amb el món musulmà en una època en què la Mediterrània era fonamentalment un espai tant per al conflicte com per a l'intercanvi comercial.

La mostra està dividida en deu àmbits. El primer explica el context mediterrani medieval amb l'expansió comercial i política de la Corona d'Aragó en un moment en què el Regne de Mallorca ocupava un espai estratègic de primer ordre.

Els tres següents se centren en el personatge i fan un recorregut pel seu projecte intel·lectual i polític i per la seua producció científica i literària.

La part central de l'exposició es refereix al contacte entre religions en l'Edat Mitjana, la voluntat de Ramon Llull d'aproximar-se al món musulmà, els seus viatges per Europa i per la Mediterrània i els seus viatges al Magreb.

L'última part explica les estratègies singulars que Llull va desenvolupar per a la conservació i la propagació de la seua obra, així com la increïble difusió que ha tingut a Europa en 700 anys.

Ramon Llull (1232-1316) és un cas paradigmàtic de la trobada entre cultures que es produeix en l'Edat Mitjana. El pensador desenvolupa un projecte molt personal i d'un abast extraordinari: va ser alhora un intel·lectual i un escriptor, però també un activista capaç de viatjar al Pròxim Orient o al Magreb i d'entrar en contacte i polemitzar amb els savis i pensadors musulmans o d'acostar-se als poders polítics i eclesiàstics més notables d'Occident. D'altra banda, la seua producció escrita és fabulosa i compta amb 265 títols sobre les matèries més diverses.

Te puede interesar
Lo más visto